Közélet

Jelentkezzen a Nyomtass te is! terjesztőjének!

Februárban is brutálisan emelkedtek az árak, az élelmiszereké 11,3 százalékkal. Pedig akkor még nem is volt háború – írja a Nyomtass te is! A kis újság terjesztői csapatához Veszprémből is csatlakozhatnak.

Ha bemegyünk egy boltba vásárolni, azonnal érezzük, hogy egyre jobban elszabadulnak az árak. Még a Központi Statisztikai Hivatal is ezt méri, amelynek közleménye szerint az elmúlt hónapban a margarin ára az előző év hasonló időszakához képest 25,8 százalékkal, a kenyéré 25, a száraztésztáé 22,1, a baromfihúsé 19,2, a sajté 17,9, a péksüteményeké 17,8, a liszté 17,6, a vajé 16,3, a tejtermékeké 15,5 százalékkal emelkedett. Az üzemanyagok ára 18,7, a szeszes italoké, dohányáruké átlagosan 8,2 százalékkal nőtt. Ez azt jelenti, hogy az árbefagyasztással sem sikerült megfékezni az elszálló árakat.

Az elmúlt 15 évben soha nem volt ekkora áremelkedés. A benzinkutaknál kaotikus helyzetek alakultak ki: sorban állás, mennyiségi korlátozás, hiány, kútbezárások, kamionstop. Más országokban is beavatkoztak az üzemanyagárakba, de ott nem a kereskedőkre hárították át a terheket, ezért nem lett káosz.

Eközben a forint is egyre romlik az euróhoz képest. Amikor a Fidesz hatalomra került, 260 forint volt egy euró, most 400. És ez mindenkinek rossz, mert az országba behozott árukért egyre többet kell fizetni, amit nagyon meg fogunk érezni.

A költségvetési hiány az egekben, az ország eladósodottsága is csúcsokat dönt.

Az Európai Unióból hónapok óta nem jön pénz, mert korruptnak tartják a magyar kormányt. A miniszterelnökünket megveti egész Európa, mert a végsőkig kitartott a háborús bűnös Putyin mellett.

Orbán félelmében, hogy elveszíti a választásokat, elhatározta, hogy „megvásárolja” a szavazókat. Ezermilliárdokat osztott ki az időseknek, fiataloknak, családosoknak azt hazudva, hogy ezt a kiváló gazdasági helyzet teszi lehetővé. Pedig valójában óriási hiteleket vett fel, hogy ezt megtehesse. Azzal azonban nem számolt, hogy az egyre gyorsuló áremelkedés elviszi a kiosztott pénz jelentős részét. Most azért kapkod kétségbeesetten, mert április 3-áig, a választásokig azt a látszatot kellene fenntartania, hogy minden rendben van. Az ország azonban ébredezik, egyre többen ismerik fel, hogy Orbán folyamatosan hazudott nekik.

A Nyomtass te is friss számának további témái:

– Civil összefogás az ukrán menekültekért

Márki-Zay Péter bemutatta az ellenzék kormányprogramját

– Hazugságokkal akar győzni a Fidesz

– Népszavazás: érvénytelen kérdésre érvénytelen válasz

Olvassa, nyomtassa, terjessze! Ez a lapszám innen letölthető.

A Nyomtass te is! csapata március 19-én és a választásokig még hátralévő két szombaton közös Nyomtass te is!-terjesztésre hívja a változást akarókat. A március 19-ei közös terjesztésre itt jelentkezhetnek. (Mindenképp jelentkezzenek be, hogy a csapat tudjon újsággal készülni mindenki számára!)

A szombati terjesztésekről minden információt megtalál a csapat honlapján, amelyet folyamatosan frissítenek.

A Veszprém megyei terjesztőket Veszprémben, a nagy Tesco parkolóban várják március 19-én, szombaton 11 órakor.

A vezető képen: eligazítás osztás előtt. Fotó: Nyomtass te is Facebook-oldala

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago