Categories: Szórakozás

JELENTÉS – Kétlábú lények tökéletlen adattárral

Miután landoltunk a célponton, az utasításoknak megfelelően azonnal hozzáláttunk a bolygó találomra kiválasztott területén föllelhető élővilág tanulmányozásához. A számos használhatatlan élőlény közül a legintelligensebbnek tűnt egy kétlábú faj, amelyet alaposabb elemzésre tartottuk érdemesnek. Az analízisek eredménye negatív.

Indoklás:

1. A kétlábúak emberiségnek nevezik magukat, a leszállásunk területén ennek megfelelője a „humán erőforrás”. Gondolkodó lényeknek tűnnek, ám számos tulajdonságuk számunkra használhatatlanná teszi őket. Már eredendően tökéletlen felépítésűek, mert életüknek csaknem felét teljes önkívületben töltik. Ilyenkor vízszintes helyzetbe helyezik magukat, és valamiféle révületbe esnek. Érzékszerveik eltompulnak, nem látnak, a hallásuk fogyatékossá válik, és jói ideig semmilyen aktivitásra nem képesek. Ez az állapot a bolygó mozgásával van összhangban, és ciklikusan váltakozik.

2. A humán erőforrások éber állapotukban is hajlamosak arra, hogy munkaképességüket szándékosan csökkentsék és az alélt állapothoz hasonlót idézzenek elő. Ehhez különféle vegyi anyagokat használnak, amelyeket a vérkeringésük, légző-, vagy emésztőrendszerük segítségével juttatják a szervezetükbe. Ilyenkor a lények jelentős hányada mindennemű tevékenységre alkalmatlan.

3. Értelmezhetetlen parancsokat teljesítenek, alá- és fölérendelt szerepjátékokat gyakorolnak, és fáradtságot nem ismerve pusztítják a bolygót. Időszűkében ennek okát nem vizsgáltuk.

4. A kétlábúak rendkívül agresszívak. Belső kényszereiket a bolygó különböző pontjain kialakított pályákon egymás öldöklésében élik ki. A közösségi játékok lebonyolítására primitív eszközöket dolgoztak ki, céljuk kizárólag a saját fajtájuk pusztítása. A játékok színhelyét állandóan változtatják, és magát a szórakozást roppant beleéléssel gyakorolják. Egyszerű kommunikációs eszközök segítségével a populáció szinte minden tagja figyeli a játékok különféle változatait, a szellemi pusztítástól a világégésig. A kozmikus térbe még jó ideig nem jutnak el.

5. A kétlábúak tökéletlenségét támasztja alá az a tény is, hogy rendkívül primitív módon szaporodnak és utódaik üres adattárral jönnek világra. A kétlábúak két csoportra oszlanak, de csak az egyik csoport tagjai képesek utódokat előállítani. A parazitaként kifejlődő élő szervezet a lény testén kialakított résen préselődik ki. Az utód hasonlít a felnőtt példányokra, de az anyalény nélkül semmire sem képes, értelmesen gondolkodni sem, és vagy hússzor fordul a bolygó a csillaga körül, mire valamennyire használhatóvá válik, de az adattára még ekkor sincs feltöltve. Amikor feltöltődik, akkor a lény elpusztul.

6. Az adattáruk nagy kapacitású, de alig használják, és számos rafinált módszerrel rongálják: szerekkel, inaktivitással, nem konstruktív tevékenységekkel, lármás hangok folyamatos hallgatásával s az otthonukban levő szórakoztató eszközökkel, amelyeket képesek hosszú ideig mereven figyelni, ily módon tájékozódván ostoba játékaik kimenetéről.

A felsoroltak támasztják alá azon véleményünket, hogy a kérdéses bolygó lakói nagyobbára nem felelnek meg az igényeinknek. Az Áprili Galaktikus Bizottság megfigyelő csoportja nem javasolja a bolygó gyarmatosítását.

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago