Categories: Közélet

JELENTÉS – Háttal Európának

Háttal Európának címmel 84 oldalon mintegy harminc független magyar kutató foglalta össze gondolatait „a kultúra, az oktatás, a tudomány és a média leépítése” kapcsán. A jelentés a 2010 és 2019 között Magyarországon történt eseményeket és folyamatokat ábrázolja, s a szerzők célja volt az is, hogy az európai közvéleménnyel is megismertessék gondolataikat.

Az Oktatói Hálózat kezdeményezése nyomán a Háttal Európának címmel elkészült jelentés innen letölthető.
A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy olyan autokratikus rendszer épült ki és szilárdult meg Magyarországon, amely aggasztó méretű demokratikus deficitet és súlyos társadalmi problémákat generál, miközben helyrehozhatatlan károkat okoz az oktatás, a tudomány és a kultúra egész területén.
A jelentés készítői az érintett területeken dolgozó kutatók, oktatók, szakemberek, akik közül sokan civil szervezetek munkájában is részt vesznek.
A kötet elkészítésében közreműködtek: Bajomi Iván, Bozóki András, Csáki Judit, Enyedi Zsolt, Fábián István, Gábor György, Gács Anna, Galicza Péter, Gyáni Gábor, Haris Andrea, Heller Mária, Jászay Tamás, Kenesei István, Klaniczay Gábor, Krusovszky Dénes, Kubínyi Kata, Kulcsár Valéria, Lővei Pál, Máté András, Mélyi József, Nagy Gergely, Pásztor Erzsébet, Polyák Gábor, Radó Péter, Rényi Ágnes, Rényi András, Sirató Ildikó, Tőkei Éva, Váradi András és Vásárhelyi Mária. A kötet megjelenését magánszemélyek támogatták.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago