Közélet

Jakab Péter: Tolvajokkal szemben

Ha valaki a közértben ellop egy kefirt, annak van következménye. Legyen annak is, ha a Mátrai Erőművet lopja el, vagy a fél Balatont! – nyilatkozta Jakab Péter a Magyar Narancsnak.

– Ez az ország Kelet-Közép-Európa éllovasa lett lehetett volna. Ehelyett ma ott tart, hogy az Európai Unió második legszegényebb nemzeteként vonul be a történelembe, a legkorruptabb kormánnyal. A kettő között van némi összefüggés – fejtette ki Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Magyar Narancs április 15-ei számában közölt interjúban.

A hetilap kérdésére, hogyan kell az elszámoltatást a gyakorlatban elképzelni, amit az ellenzék ígér és amivel sok választót meg lehet szólítani, Jakab a következőt válaszolta:

– Ez is az a kérdéskör, amit majd az ellenzéki közös programmal együtt kell megválaszolni. Vagy, amit inkább nem is érdemes bejelenteni, csak megcsinálni, nehogy egérutat adjunk azoknak, akiknek valami van a füle mögött. Nekik egy út van: a börtön. Ennek megvan a lehetősége, csak az a Polt Péter, aki nem elszámoltatni, hanem bevédeni akar bűnözőket, nem alkalmazza ezt az eszközt. Harminc év alatt eltűnt a nemzeti vagyon, és ezért még soha senki nem került börtönbe. Azért, mert a jog eszközét addig faragták, amíg a lopásból személyre szabott pályázat nem lett, ahol mindig Mészáros és a hozzá hasonlók nyernek. Ha a jog eszközével a lopást legalizálni lehet, akkor ez visszafelé is működik. A jogot lehet addig faragni, hogy a lopásból ismét lopás legyen, amiért nem milliárdos közbeszerzések járnak, hanem börtön és vagyonelkobzás. Ha az ország kifosztását meg lehet jogászkodni, akkor az ország vagyonának visszavételét is meg lehet. Én ezt a jogászokra bízom. Oldják meg, hogy a lopott vagyon visszakerüljön a közösséghez, és ne mindenféle minisztert vagy kiöregedett államtitkárt, rajtuk keresztül pedig Orbán Viktort gyarapítsa, hanem a nemzet egészét!

A Jakab Péterrel készült teljes interjú Tolvajokkal szemben címmel a Magyar Narancs április 15-ei nyomtatott kiadásában olvasható, részleteiben pedig ezen a linken.

Vezető kép: Jakab Péter. Fotó: kecsup.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago