Közélet

HUNYADI UTCA – Átadták, és hamarosan elkészül

A Hunyadi utca és a Füredi út felújított szakaszán tartott sajtótájékoztatót Kovács Áron, a nyolcas számú választókerület képviselője és Körmendi Zoltán, a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. mérnöke. A munka még folyik ezekben az utcákban, de a gépjárműforgalom szinte zavartalan.

Kovács Áron megjegyezte, hogy a tervek szerint a sajtótájékoztató időpontjára be kellett volna fejezni a munkát, de a kivitelező kicsit megcsúszott. Ennek ellenére a Hunyadi utcában szinte zavartalan, a Füredi úton pedig zavartalan a gépjárműforgalom. A következő hétvégére elkészül a két útszakasz.

– A Modern Városok Program keretében Veszprémben 16 kilométernyi útszakaszt tudunk felújítani ötmilliárd forintból – mondta Kovács Áron. – Ennek a része a Hunyadi utcának a Füredi úttól, azaz a Mártírok útjától a Kisfaludy utcáig, a Füredi útnak pedig a füredi csomóponttól az első lámpás kereszteződésig történő felújítása. Az utóbbit össze kellett hangolni a csomópont átadásával. A Hunyadi utca 400 méteres szakaszának felújítása 92, a Füredi út 300 méteres szakaszának felújítása pedig 160 millió forintba került.

– A Füredi út két réteg aszfaltot, új szegélyeket és bazaltaszfaltos buszmegállót kapott – vette át a szót Körmendi Zoltán. – Ez utóbbi a sima aszfaltnál sokkal jobban bírja a terhelést. A buszos útvonalakon önszintező fedlapokat rakunk le, amelyek szintén nagy teherbírásúak. A Hunyadi utca egy réteg aszfaltot kapott. Itt térköveztük a járdákat, mert ezt könnyebb fölszedni és újból lerakni, ha szükséges. Egyrészt nem látszik meg, ha fölszedjük, másrészt szinte ugyanannyiba kerül, mint az aszfaltozás.

Balról Körmendi Zoltán, jobbról Kovács Áron

Kovács Áron elsősorban a lakóknak mondott köszönetet a türelmükért, azután a kivitelezőnek az elvégzett munkáért és a magyar államnak az anyagi forrásért.

Elmondta még, hogy a választókerületben idén szeretnék felújítani a Cserepes utcát és Szabadságpusztán az Alsóerdő utcát, azaz a szabadságpusztai bekötőutat.

– Sajnos a költségvetésbe ezúttal nem fért bele a Dugovics és a Paál László utca, de ezekre is igyekszünk mielőbb forrást találni – tette hozzá.

A következő lépés a közlekedési lámpák áthangolása lesz – várhatóan ősszel –, mivel a füredi csomópontban megszűnt a lámpás forgalomirányítás, így onnan folyamatos lesz a gépkocsiáradat a város felé. A Hunyadi utcában egyelőre marad az egyirányúsítás.

– Ezzel védjük a családi házas városrészt a megnövekedett forgalomtól – magyarázta a képviselő. – A közlekedési lámpák áthangolása után derül majd ki, milyen lesz a forgalom a Dugovics–Stadion–Egyetem utcai lámpás kereszteződésnél, és akkor esetleg elgondolkodhatunk azon, hogy ismét kétirányúsítsuk a Hunyadi utcát.

A felújított Hunyadi utca. Fotók: a szerző

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago