Categories: Közélet

HÍD, AMI ÖSSZEKÖT – Folytatódik Veszprém és Kovászna együttműködése

Megemlékezés és kulturális bemutatkozás is lesz egyben az a szombati programsorozat, amelyet Veszprém és Kovászna megye együttműködésének 25. évfordulója alkalmából rendeznek Veszprémben szeptember 15-én, szombaton.

Kézműves kirakodóvásár, játszóház, gyermekprogramok a Családika közreműködésével, a színpadon pedig kulturális és színpadi bemutatók várják az érdeklődőket a legkisebbektől a legidősebbekig 10-től 17 óráig az Óváros téren. Többek között az erdélyi születésű Dancs Annamarit, az Operettszínház művészét, Kovács Norbertet és barátait, a Gerence Hagyományőrző Táncegyesületet, a pápai fúvósokat és az alsóörsi Sirály népdalkört láthatja, hallhatja a közönség. A gasztronómiai kínálat is vonzó lesz: hazai és erdélyi különlegességek, erdélyi kürtőskalács, sajtok és finom borok között lehet majd válogatni. A rendezvényt Porga Gyula polgármester nyitja meg.

Polgárdy Imre, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke a programot ismertető sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az 1993-ban Sepsiszentgyörgyön aláírt megállapodást délelőtt a megyeházán ünnepélyesen megerősítik. Jelen lesznek és további együttműködési szándékuknak aláírásukkal adnak nyomatékot azon helyi önkormányzatok vezetői is, amelyek testvértelepülési kapcsolatba kerültek a két megyében. Az ünnepi megemlékezést követően a megyeháza belső udvarában felavatják Éltes Barna szobrászművész erre az alkalomra készült alkotását, amely Kovászna megye ajándékaként emlékeztet az évfordulóra.

A napot a 17 órakor kezdődő gálaest zárja a Szent István teremben, ahol az ünnepi műsor előtt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke mond köszöntőbeszédet.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago