Közérzet · 2021.05.04.

Gerstmár: nincs pénz a közlekedést érintő javaslatokra

Még mindig nem tudjuk, mekkora összegű kompenzációra számíthat Veszprém a kormánytól a bevételkiesések és elvonások ellentételezéseként – mondta sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, a veszprémi 2. választókerület önkormányzati képviselője.

– A polgármester a 2021. évi költségvetés elfogadása után azt a tájékoztatást adta, hogy a költségvetés benyújtásakor a képviselők azért nem kapták kézhez a választókerületekre lebontott fejlesztési terveket, mert külső okok miatt a fejlesztések java részét vissza kellett vetni – közölte a sajtó képviselőivel Gerstmár Ferenc. – Még mindig nem tudjuk, mekkora összegű kompenzációra számíthat Veszprém a kormánytól a bevételkiesések és elvonások ellentételezéseként. Így egyelőre nincs pénz a büdzsében a számos más elképzelés mellett megfogalmazott, közlekedést, parkolást érintő javaslatokra sem.

Gerstmár Ferenc felsorolta, melyek ezek a javaslatok:


  • Járdaépítés az Aradi vértanúk útja északi oldalán, a kitaposott ösvény nyomvonalán, a meglévő fák meghagyásával, a Deák Ferenc iskola megnevezésű buszmegállótól az Aradi vértanúk útja–Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomig.
  • Járdaépítés az Aulich Lajos utca nyugati oldalán, az Aradi vértanúk útja–Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomtól.
  • A Deák Ferenc Általános Iskola és az evangélikus óvoda közintézményekhez parkolókialakítási tervek elkészítése.
  • A Vécsey Károly utca–Pöltenberg Ernő utca–Török Ignác utca–Jutasi út által határolt területen a parkolási helyzet és a közlekedésbiztonság javítására vonatkozó tervek elkészíttetése. A vizsgálatnak ki kellene terjednie a parkolóhely bővítés, járdák, gyalogátkelőhelyek, útburkolati jelek, táblák, kamerák indokoltságára.

A képviselő kijelentette: amint lehetőség nyílik rá, újra kezdeményezni fogja forrás hozzárendelését a felsorolt célokhoz.

– Jelenleg a folyamatos városüzemeltetési feladatok mellett olyan kisebb munkák tudnak megvalósulni, mint például néhány hete a Pöltenberg utcai labdapálya körüli háló javítása. Ezeken túlmenően fontos lépés lehet az illegális hulladéklerakás elleni küzdelemben a VKSZ Zrt. által menedzselt kamerakihelyezés, amely, a múlt heti bejelentés szerint a Bakonyalja városrészt három helyszínen érinti. Megjegyzem, térfigyelő kamerára a Damjanich János utcában is szükség lenne.

Egyre nagyobb gond a parkolás a Jutasi úti lakótelepen. Fotó: Veszprém Kukac archív


[fbcomments]