Kultúra · 2023.06.05.

FILMFESZTIVÁL – Sztárokkal is találkozhat

Szerdán kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál, elindult a közönségszavazás. A filmfesztivál közönsége találkozhat Schell Judittal, ifj. Vidnyánszky Attilával, Thuróczy Szabolccsal, Farkas Franciskával, Vilmányi Benett-tel és Mészáros Mátéval.

Június 7-én a Szentháromság téren Kemény Dénes és legendás vízilabdásaink részvételével, A nemzet aranyai gálavetítésével kezdődik és négy napon át tart a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa szervezésében a hazai filmek ünnepe, a Magyar Mozgókép Fesztivál. A kulturális főváros program legfontosabb mozgóképes rendezvényén többek között olyan sztárokkal találkozhat majd a közönség, mint Schell Judit a Cinemira zsűritagjaként, ifj. Vidnyánszky Attila a Blokádból, Thuróczy Szabolcs a Larryből, Farkas Franciska a Mellékszereplőkből, Vilmányi Benett a Látom, amit látsz kapcsán, vagy 2022 legnézettebb magyar filmje, a Nyugati nyaralás főszereplője, Mészáros Máté.

Színes kiegészítő programok is gazdagítják a filmfesztivál kínálatát: bemutatják az SZFE 60 évét, és igazi kuriózum lesz a Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr 1960 és 1971 között írt leveleiből összeállított kiállítás. Lesznek gasztroprogramok, és koncertet ad többek között az Európa Kiadó, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, valamint Járai Márk, akit a Halott Pénz énekeseként ismerte meg az ország.

A június 10-ei Magyar Mozgókép Díj gálán a közönségdíjat is átadják. Mától 10-én délig ezen a linken szavazhat arra, hogy a legjobb mozifilm kategóriákban versenyző alkotások közül ön melyiket találja a legjobbnak. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt szombat este a Veszprémi Petőfi Színházban adják át.

A Magyar Mozgókép Fesztivál programja ezen a linken böngészhető.

A vezető fotón jelenet a Nyugati nyaralás című filmből, amelyet Veszprémben és a Balaton partján forgattak


[fbcomments]