Kultúra · 2023.05.11.

MAGYAR MOZGÓKÉP DÍJ – Veszprémi jelölt is van

Egy hónap múlva kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál. Ma vált publikussá, hogy a Magyar Mozgókép Díj előzsűri bizottsága kategóriánként melyik öt alkotást és alkotót jelöli 2023-ban a Magyar Mozgókép Díjakra. A veszprémi SzeretFilm Stúdió A másik érintése című filmjét két kategóriában jelölték díjra.

Az almafa virága, a Blokád, a Hat hét, a Larry és a Magasságok és mélységek versenyeznek a legjobb nagyjátékfilm kategóriában. Bernáth Szilárd, Csoma Sándor, Kerékgyártó Yvonne, Szakonyi Noémi Veronika és Tősér Ádám a legjobb rendező díj öt nevezettje. Bánovits Vivianne-t, Csonka Esztert, Pál Emőkét, Román Katalint és Stork Natasát jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában. Mészáros Máté, Seress Zoltán, Trill Zsolt, ifj. Vidnyánszky Attila és Vilmányi Benett közül kerül majd ki a legjobb férfi főszereplő. A legjobb elsőfilmesnek járó díj sorsa Baranyi Benő, Bernáth Szilárd, Csoma Sándor, Szakonyi Noémi Veronika és Tősér Ádám között dől majd el.

A veszprémi SzeretFilm Stúdió A másik érintése című filmjét két kategóriában jelölték díjra. Erdélyi Gábor a legjobb hangmérnök, Barabás Lőrinc pedig a legjobb filmzene kategóriában kapott jelölést.


A Magyar Mozgókép Díj ünnepélyes átadója június 10-én a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, ahol a nagyközönség is láthatja majd a jelölt filmeket.

A vezető képen Trill Zsolt és Pál Emőke a Magasságok és mélységek című film egyik jelenetében


1 Response

  1. 2023.06.05.

    […] június 10-ei Magyar Mozgókép Díj gálán a közönségdíjat is átadják. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]