Categories: Szórakozás

FILMBEMUTATÓ – Kincsem, te drága!

A szerdai elővetítéssel indul hódító útjára a mozikban minden idők legdrágább magyar filmje, a közel hárommilliárd forintos költségvetésű Kincsem. Herendi Gábor alkotását a veszprémi, balatonfüredi, pápai és a tapolcai moziban is vetítik – információink szerint két hétig. A filmtől senki ne várjon történelmi hűséget: az egykor valóban élt szereplők unalmas életét kissé felturbózta a forgatókönyvírói fantázia.

Blaskovich Ernő mindenét elveszítette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon.

A sors tálcán kínálja neki az elégtételt; nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi lesz végül számára a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

A Kincsem forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Herendi Gábor írta. A film főbb szerepeiben Nagy Ervin, Petrik Andrea, Gáspár Tibor, Kovács Lehel, Gyabronka József, Keresztes Tamás, Makranczi Zalán, Balsai Mónika, Rátóti Zoltán látható.

A Kincsemnek szerdán, március 15-én elővetítése lesz (Veszprémben 15 órától és 19.30-tól), ezt követően két hétig megy a mozikban. A Cinema Cityben csütörtöktől 15, 17.30 és 20 órai kezdettel láthatják a nézők.

A film előzetese itt látható. A port.hu egy korábbi interjúja Petrik Andreával, a film női főszereplőjével itt olvasható. Az Origo beszámolója a forgatásról itt. Herendi Gábor a 24.hu-nak adott interjút adott a filmmel kapcsolatban, ami itt olvasható.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago