Categories: Szórakozás

FILHARMÓNIA – Meglepetéskoncertek

Veszprémbe érkezik a Filharmónia Magyarország meglepetés koncertsorozata. Első alkalommal ma, április 27-én 16.45-kor a Cholnoky lakótelepen, a 7-es számú posta környékén ad koncertet az In Medias Brass együttes. Hetente két alkalommal, hétfői és csütörtöki napokon alkalmanként három 15–20 perces koncerttel készülnek a szervezők Veszprémben.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére, a Filharmónia Magyarország szervezésében az elmúlt héten indult útjára a meglepetés koncertsorozat, amely a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.
A kezdeményezésnek köszönhetően olyan köztereken lesz hallható zeneszó, ahol az érdeklődők az erkélyükről, ablakukból, udvarukról élvezhetik az élőzene varázsát: 11 megyében több mint 120 koncert hetente.

Figyeljen, mert lehet, hogy pont az ön ablaka alatt csendülnek fel a klasszikus zene dallamai. Maradjon otthon! Mi közel hozzuk a zenét otthonába is! – így szól a kezdeményezés mottója.

Helyszínek és időpontok:

Április 27., hétfő – az első koncert időpontja: 16.45

1. Cholnoky úti lakótelep: 7-es számú posta környékén, Ady Endre u. 73/A

2. Egyetemi városrész: Stadion utca 9.

3. Jutasi úti lakótelep: Március 15. u. 3/1

Fellépő: In Medias Brass

Az In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. 2010 augusztusában, első közös céljuk a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, melyen elsöprő sikert arattak: annak ellenére, hogy a világ minden tájáról összesen közel háromszáz résztvevő indult, a kamarazenei első díj mellett megnyertek minden olyan szólóhangszeres kategóriát is, amelyben elindultak (kürt, harsona és tuba).

Az együttes – megalakulását követő nem sokkal több mint három éven belül – hét rangos, nemzetközi díjat szerzett kamarazene versenyeken: öt első, két második és számos különdíjat Dél-Koreában, Németországban, Szlovéniában, Japánban, Olaszországban, Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban.

A koncertjeiket művészi és technikai felkészültségüknek köszönhetően egyszerre jellemzi a virtuozitás és a meghittség. Az In Medias Brass repertoárja a korai reneszánsztól kezdve a különleges klasszikus zenei átiratokon és rézfúvós kvintettre írt műveken át egészen a legfrissebb kortárs művekig terjed. Szívesen játszanak könnyűzenei darabokat is, melyek között mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet, legyen az filmzene, ragtime vagy éppen latin jazz. Fontosnak tartják, hogy minden egyes koncertjük értékes legyen, és a közönség ne csak rácsodálkozzon a rézfúvós hangszerek rejtette lehetőségekre, de valódi és emlékezetes zenei élménnyel gazdagodhasson.

Április 30. – az első koncert kezdési időpontja: 16.45

1. Jutasi úti lakótelep: Haszkovó u. 18/A

2. Endrődi Sándor lakótelep: Endrődi Sándor u. 69

3. Cholnoky úti lakótelep: 7-es számú posta előtt

Fellépő:

Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes 1998-ban alakult Budapesten Kovács Zalán László művészeti vezető irányításával. Tagjai fiatal művészek, akik az együttes hazai és nemzetközi versenysikerei mellett szólistaként is több tucat helyezést elértek megmérettetéseken. A klasszikus rézfúvós kvintett irodalom mellett saját átirataik, valamint számukra komponált darabok tarkítják széles repertoárjukat. Alakulásuk óta évente közel száz fellépésük alkalmával játszottak Magyarország legjelentősebb koncert- és rendezvényhelyszínein, illetve szerte Európában. Televíziós és rádiós felvételeik mellett tizenegy hanghordozón hallható játékuk, melyekből közel tízezer példányt hallgatnak szerte a világon. Az együttes számos nagyszabású hazai fesztivál rendszeres fellépője és több koncertsorozat szervezője. 2007-ben megkapták az Artisjus alapítvány különdíját.

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes. Fotó: kovacszalan.hu
Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago