Categories: Közélet

ELLENZÉK – Soha nem adjuk fel a döntéshozatalból kiszorított veszprémiek képviseletét!

Október 13-án megkezdődött a NER lebontása, erről árulkodik az is, hogy Porga Gyula polgármester a veszprémi közgyűlésbe jutó hét ellenzéki képviselőtől együttműködést kér – jelentette ki Katanics Sándor képviselő az ellenzéki összefogás nevében az önkormányzati választást követő első sajtótájékoztatójukon.

Számunkra Veszprém az első, ezért akadályoztuk meg a Színházkert parkolóházzá alakítását, de azt nem hagyjuk, hogy a városi források ellenőrizhetetlenül és büntetlenül hízlaljanak éhes kis gömböcöket – folytatta. – Értelmes célokat támogatunk, és soha nem adjuk fel a döntéshozatalból kiszorított veszprémiek képviseletét!

A képviselő elmondta, hogy a négy egyéni választókerületi győzelmet sikerként élik meg és hogy a Fideszt a Lokálpatrióták indulása mentette meg három egyéni választókerületben is.

Köszönjük a választópolgárok jelentősen növekvő támogatását! A jövőben azért dolgozunk, hogy a demokráciát helyreállítva Veszprém az itt élők számára élhető, otthonos, zöld város legyen – fejezte be.

Élhető várost akarunk, ezért, nem várva az önkormányzat alakuló ülésére, arra kérjük Porga Gyula polgármestert, hogy szabadítsa fel a várost a hulladékkezelő környezetszennyező működése ellen joggal tiltakozók hetek óta tartó félpályás útlezárásaitól – vette át a szót Hartmann Ferenc képviselő. – Ehhez két dolgot kell megtennie: a társulás legnagyobb településének polgármestereként kezdeményezze a hiteltelenné vált társulási elnök azonnali leváltását, és ültesse tárgyalóasztalhoz a társulás vezetőit, valamint a tiltakozó települések polgármestereit, mert Veszprém csakis a tárgyalást választhatja.

A Mester utca megkezdett felújítása kapcsán sem adjuk fel a döntéshozatalból kihagyott veszprémiek képviseletét – váltott a következő témára Gerstmár Ferenc képvisel. – Az ottani útszélesítés és az ideiglenes aszfaltozás indokolatlanul és feleslegesen közelebb viszi a lakóházakhoz a gépjárműforgalmat, a sok rendezetlen útszakasz egyikének aszfaltozása nem oldja meg a közlekedési káoszt és a kaotikus parkolási problémákat sem. A pénzkidobás helyett olyan megoldásra van szükség, amely a lakók bevonásával véglegesen és megnyugtatóan rendezi a közlekedési és parkolási helyzetet, növeli a zöldfelületet. Porga Gyula polgármestert ezért arra kérjük, hogy gondolják át újra a terület rendezését!

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago