Categories: Közélet

ELKALANDOZÁS – Csók

Isten bizony, nem a HVG legfrissebb címlapjáról jutott eszembe a téma, amin Orbán csókolódzik a február 2-án hazánkba látogató Putyinnal.

Ezzel a groteszk fotómontázzsal a Fidesz 1990-es emlékezetes választási plakátjára utal vissza a gazdasági, politikai magazin. Hogy jobban érzékeljük a 180 fokos fordulatot. Hogy lássuk, hova jutottunk. Tudják, azon a 27 évvel ezelőtti választási plakáton Brezsnyev vált elvtársi csókot Honeckerrel, illetve alattuk egy fiú és egy lány csókolózik. A szöveg pedig az, hogy: tessék választani!

Na, ez a vizuális élmény többszörösen is felejthetetlen. De én most mégsem erről a vicces elvtársi csókról beszélek, hanem arról, hány férfit csókol meg egy nő, illetve hány nőt csókol meg egy férfi életében? Erről beszélgettünk ugyanis a minap baráti társaságban, hogy elüssük valahogy az időt. Azt mondja az egyik haver, ő kiszámolta, legalább ötven nővel csókolózik az ember serdülőkorától errefelé. Ebbe nem számolta bele a röptében odanyomott puszikat korcsolyázás közben, meg a buszállomáson és egyebütt, mert ezek minden lelki izgalom nélkül valók. Tehát csak másodrendűek. Az igazi csókolózás esemény. Tetőtől talpig megrengeti az embert, és még az is előfordulhat, hogy házassághoz vezet.

Ötven férfi, illetve nő. Sok ez vagy kevés? Hirtelen nem is tudom. Itt most szépen összeköthetem a témát a Fidesz-történettel, miszerint lám, lám a magánéletében is elkalandozik az ember, nem csak a politikai gondolkodásában. De azért a kettő összehasonlíthatatlan.

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago