Categories: KözéletKultúra

EKF – Október 31-éig megvalósuló projektekkel lehet pályázni

Azok a szereplők, akik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz már csatlakozott településeken terveznek kulturális-művészeti programot megvalósítani, 2021. október 31-éig megvalósuló projektekkel pályázhatnak. A pályázatok beadása és elbírálása folyamatos, a pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül.

Folytatódik a felkészülés a 2023-as évre, ennek jegyében tette közzé idei első pályázati felhívását a VeszprémBalaton 2023 Zrt. Első körben a 2021. október 31-éig megvalósuló, a felkészülést segítő projektekre pályázhatnak azok, akik a VEB2023 EKF programhoz már csatlakozott településeken terveznek kulturális-művészeti programot megvalósítani. A támogatható projektek sokrétűek lehetnek, például kiállítás, fesztivál, koncert, művészeti vagy kulturális témájú előadássorozat vagy akár felolvasóest, workshop, alkotótábor, helytörténetet feldolgozó program, illetve kulturális örökségvédelmi esemény.

A most megjelent felhívás csupán első a VEB2023 Zrt. által tervezett pályázati lehetőségek között. A pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül. A következő ütemben a veszprémi kulturális élet kiemelt szereplőinek támogatása mellett a belváros kulturális életének élénkítésén lesz a hangsúly. Szintén idén tavasszal indul a Kultúrpontok és a Pajta-program, melynek célja olyan művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek támogatása, amelyek tevékenységükkel a nyári turisztikai szezonon túlmutatóan is képesek megszólítani a helyi civil társadalom legszélesebb rétegeit.

A kulturális tevékenységek támogatásán túl több olyan pályázati felhívás is előkészületben van, amely a helyi gazdaság és kreatív-ipar egyes szereplőinek, valamint a bor- és gasztronómia területének nyújthat támogatást. A környezeti fenntarthatósági és esélyegyenlőségi fejlesztéseket pedig célzott vállalkozásfejlesztési felhívások és edukációs pályázatok fogják segíteni. Az amatőr sport és az egészséges életmód népszerűsítése szintén saját pályázati felhívást kap. Szintén idei terv a Kis léptékű közösségi támogatások című felhívás, amelynek célja a helyi közösség erősítése, hiánypótló helyi programok felkarolása Veszprémben és a régióban.

A felhívásokkal kapcsolatban pályázati tanácsadás keretében ad segítséget az VEB2023 Zrt. csapata. További információ a VeszprémBalaton 2023 honlapján érhető el.

 

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago