EKF

EKF – Nem akarják, hogy belelássunk?

FRISSÍTVE! Vajon mi az, amibe nem akarják, hogy belelássunk? – tették fel a kérdést Gerstmár Ferenc (LMP) és Hartmann Ferenc (MSZP) önkormányzati képviselők az EKF irodája előtt, ahol Nagyobb betekintést és érdemi beleszólást az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program folyamataiba címmel tartottak sajtótájékoztatót.

– Minden döntés a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. keretein belül vagy ki tudja, hol születik – vélekedett Gerstmár Ferenc. – Például a médiából értesülhetünk a Balaton Bútorgyár egykori területére vonatkozó EKF-tervekről, de hónapok óta elzártak az információk arról is, hogy, mi a szándékuk a szikvíz parkolóval.

A képviselők rámutattak, hogy a közgyűlés másfél éve létrehozta ugyan a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 Munkacsoportot, de ennek a munkájára sincs az ellenzéknek, semmilyen rálátása. – Két pontban foglaltuk össze, mire vagyunk kíváncsiak, különös tekintettel arra, hogy az önkormányzati választásokon az ellenzék 47 százalékos támogatást élvezett – mondta Hartmann Ferenc.

– Részletes tájékoztatást várunk a város önkormányzatának tulajdonába került ingatlanokon megvalósuló fejlesztések állapotáról, ütemezéséről. Továbbá pontos kimutatást a foglalkoztatottak létszámáról, személyi juttatások költségeiről, beleértve a bérköltségeket, megbízási díjakat, szerződéseket – közölte a képviselő hangsúlyozván, hogy az ellenzék, amely az önkormányzati választásokon 47 százalékos támogatást élvezett, nem delegálhat tagot a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. igazgatótanácsába és felügyelőbizottságába, valamint a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. felügyelőbizottságába.

A képviselők a fenti kérdések válaszait várván a kérdéses munkacsoport sajtónyilvános összehívását kezdeményezik, ezzel kapcsolatos levelüket eljuttatták Porga Gyula polgármesternek.

FRISSÍTÉS:

Az MSZP–LMP–Párbeszéd képviselőcsoport kezdeményezésére a polgármesteri hivatal május 9-én, hétfőn 14 órára a városháza II. emeleti Komjáthy-termébe összehívja a munkacsoportot. A megbeszélés nyilvános lesz, azon tehát a munkacsoport tagjain kívül is bárki részt vehet.

A témák:

– részletes tájékoztatás a város tulajdonába került ingatlanokon megvalósuló fejlesztések állapotáról, ütemezéséről,

– foglalkoztatottak létszáma, személyi juttatások költségei (bérköltségek, megbízási díjak, szerződések, egyéb kötelezettségek).

Vezető képünkön Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselők az EKF irodája előtti sajtótájékoztatón

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago