Categories: Szórakozás

EGER – Egy igazi borszálloda

Eger és környéke egyetlen négycsillagos borhoteljéhez, a Hotel Korona Eger****wellness, rendezvény és borszállodához tartozik a város majdnem legnagyobb, eredeti állapotában fennmaradt és a nagyközönség számára is látogatható formába hozott borpincéje, illetve az egyetlen Nemzeti Bormúzeum is.

Eger Magyarország leglátogatottabb turisztikai úti céljainak egyike, a török idők óta nevezetes fürdőváros, hazánk műemlékekben gazdag barokk ékszerdoboza.

A nagyon gazdag történelmi múlt, számos látnivaló, vallási emlék mellett a borkultúra is szerves része a város kínálatának, legyen szó a Szépasszonyvölgyről, az Egri Bikavér Ünnepről, a Csillag Fesztiválról, vagy azokról a fiatal és öreg borászokról, akik kiváló minőségű boraikkal öregbítik Eger hírnevét.

Ebből a széles spektrumú kínálatból hiányzott egy olyan szolgáltatás, ami hivatott lett volna kiegészíteni a bor- és szőlőkultúrával összekapcsolt borgasztronómiai kínálatot.

Idén tavasszal nyílt meg Eger és környéke egyetlen négycsillagos borhotelje, a Hotel Korona Eger****wellness, rendezvény és borszálloda. Az már nemzetközi és országos szinten is köztudott, hogy a város majdnem legnagyobb, eredeti állapotában fennmaradt és a nagyközönség számára is látogatható formába hozott borpincéje, illetve az egyetlen Nemzeti Bormúzeum is a szállodához tartozik. A több mint 220 éves István Borpince és Nemzeti Bormúzeum, amely az egri és Eger környéki borok mellett a 22 magyar borvidék borászattechnikai eszközeit, borait mutatja be, természetes környezetben, 16 méter mélyen található a szállodai szobák alatt. Mindez a belvárosban, a sétálóutcától pár percnyi távolságra.

Az eddig wellness, rendezvény és borszállodaként működő (valamint az ország egyetlen és a világ legnagyobbjai között előkelő helyet foglaló Beatles múzeumának helyet adó) szálloda tulajdonosai a felújítással nem csupán egy modernebb, szebb szállodarészt szerettek volna kialakítani, hanem valami olyan egyedit megalkotni, ami eddig hiányzott Eger kínálati elemei közül, és magát a szállodát is kiemeli a versenytársak sorából.

A szálloda Csiky Sándor utcai épületében egy bortematikus szállodai részt alakítottak ki, mely közvetlen összeköttetésben van a Nemzeti Bormúzeummal és az István pincerendszerrel. A bortematikus szállodarész a különleges élményeket kereső vendégeknek, a tematikus szállodákat kedvelőknek és természetesen a kimondottan borturisztikai céllal érkezőknek kínál egyedi kikapcsolódást.

Mitől borszálloda egy szálloda? A vendégek már a recepciónál találkoznak a borral, mint kínálati elemmel. A szobák hangulatát, belső atmoszféráját és berendezéseit is úgy próbálták kialakítani, hogy minden a szőlő- és borkultúráról szóljon. A Királyok terme étteremben is bővítették a borkínálatot, és számos olyan egri borászat borait is itallapra vették, melyekkel eddig nem volt lehetőségük együtt dolgozni. A borválaszték mellett az ételkínálat is igazodik a borgasztronómiai elvárásokhoz, és magas szintű szakmai tudásról árulkodik.

A kibővített és felújított wellnessrészlegen sem felejthetik el a vendégek, hogy Egerben pihennek. A város nevezetességeivel, látványosságaival, a szőlővel, borral itt is összefuthatnak. A masszázsszolgáltatások közül nem hiányozhat a szőlőmagolajos masszázs sem.

Ha már borszálloda, akkor természetesen borpince finom borokkal, egy ízig- vérig vendéglátós pincemesterrel. Az István pince a Korona ékköve. Az ekszkluzív, egyedi, természetes, riolittufába vájt borpince és múzeum egyedülálló kínálati helyszínné tette a szállodát a városlátogatók, borkedvelők, konferenciákra, rendezvényekre érkezők számára.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago