Categories: Közélet

EDEN – A veszprémiek a legjobbak között

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. a legjobb öt pályázó közé került a Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja című, az Európai Bizottság által idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázaton Kiváló Európai Desztinációk – European Destinations of Excellence (EDEN) témában.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált, 2016/2017-ben kiírt pályázat témája a kulturális turizmus volt, amelynek keretében Magyarországon Vidéki MÚZSA kerestetik – Műemlékek, úti célok, zseniális attrakciók címmel választották ki a legjobb desztinációt.

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. a pályázaton több fontos partnerrel együttműködve indult és alakított ki hívogató csomagajánlatokat a négy évszaknak és több célcsoportnak megfelelően, Veszprémi múzsák: az örök nő négy arca – Múz(s)eális kalandok a királynék városában és a Bakony-Balaton térségben címmel.

Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője átveszi az elismerő oklevelet

A tizenhét pályázóból öten kerültek a döntőbe: Veszprém mellett Gyula, Pécs, Székesfehérvár és a Felső-Tisza-vidék kapott meghívást a szakmai záró konferenciára. A végleges döntést szeptember 15-én a Pesti Vigadóban a záró konferencián hozta meg egy bizottság, amely turisztikai szakemberekből és turisztikai szakmai szervezetek képviselőiből állt.

Megosztott első helyezett lett az Irány Pécs Nonprofit Kft. – KULTÚR(K)ALAND és a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. Tündérmező öröksége – Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken című pályázata.

A pályázaton az első ötbe került desztinációként Veszprémnek jövőre a Magyar Turisztikai Ügynökség segítséget nyújt marketingeszközeinek fejlesztéséhez 500 ezer forint értékben. A Veszprémről és térségéről készült csomagajánlatok megjelennek az eden.itthon.hu micro-site-ján, ahol link segítségével el lehet majd jutni a térség önálló honlapjához is.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago