Categories: Közélet

DEMONSTRÁCIÓ – Tarthatatlan állapotok a Házgyárin

Forgalomgyorsító demonstrációt tartott ma délután két órától a Házgyári út és a Henger utca kereszteződésében két szakszervezet a tarthatatlan közlekedési állapotok miatt.

A Henger utcában két óriáscég, a Valeo és a Continental körülbelül 5000 dolgozót foglalkoztat három műszakban. Ez azt jelenti, hogy egy műszak után ezer ember indul el haza tömegközlekedéssel vagy gépkocsival. Még kiszámolni sem könnyű, hogy egy-egy műszak végeztével hány járműnek kell kikanyarodnia a Henger utcából a Házgyári útra.

A demonstráció szervezői: Hoffer Csaba, Guzslován Gábor és László Zoltán

A Kábelgyártó Vasas Szakszervezet és a Vasas Szakszervezeti Szövetség 2016-ban már kezdeményezte az önkormányzatnál a helyzet megoldását, de azóta sem változott semmi. A kora reggeli és az esti műszakváltás még nem is okoz nagy gondot, mivel ezekben az időszakokban viszonylag kicsi a forgalom a Házgyárin (kivéve, hogy a helyi járatra sietők sötétben kénytelenek átfutni a gyorsan haladó járművek között a Házgyári út túloldalán lévő buszmegállóhoz), de délután kettőtől négyig, és főleg négy körül valóban tarthatatlan a helyzet az említett kereszteződésben.

A mai demonstráció fő szervezői, Guzslován Gábor, Hoffer Csaba és győri kollégájuk, László Zoltán a Veszprém Kukacnak elmondták, hogy az önkormányzat ugyan megígérte: kinyitják a Henger utcát a Pápai út felé, ami javítana a helyzeten, de nem oldaná meg azt. Az önkormányzat illetékeseitől megtudták, hogy megvan a rendezési terv a probléma megoldására, de a szervezők tisztában vannak azzal, hogy hiába a terv (ki tudja, mikor valósul meg…), ha közeleg a nyár, és az emberek ismét kénytelenek lesznek hosszasan ücsörögni a kikanyarodásra váró, negyven fokra hevült buszokban. A szakszervezetisek kérték a rendőrség és a polgárőrség segítségét, hogy legalább a délutáni órákban segítsék a közlekedőket forgalomirányítással, de az említett szervezeteknek nincs erre kapacitásuk.

Miközben beszélgetünk, egy rendőr megkezdi a forgalomirányítást a kereszteződésben, így flottul megy minden, mi pedig el sem tudjuk képzelni, mi van itt akkor, amikor a gépjárművezetők ügyességére, találékonyságára és fürgeségére van bízva a kikanyarodás a Henger utcából az óriási forgalmú Házgyári útra. Sajnos, az önkormányzattól sem jelent meg a helyszínen senki, hogy saját maga győződjön meg, mi folyik ezen a helyszínen csúcsforgalomban.

A demonstráció szervezői szerint a legjobb megoldás a lámpás forgalomirányítás lenne – legalább a legkritikusabb időszakokban. (Kérdéseinkkel megkeressük az önkormányzatot is.)

A fotógaléria bármely képre kattintva kinyílik.

Az állam és az önkormányzat ügye a mi ügyünk is (Fotó: Révész Erika)

 

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago