Közélet

MEGAFON-BUKTA – Pártközeli vezénylettel rohamozó pancserek

Győzelemre akarják segíteni 2024-ben is a Fidesz–KDNP-t azok a lelkes tanulni vágyók, akik jelentkeztek a Megafon képzésére. Az informatikai rendszert nem jól választották meg, a jelentkezők adatbázisára informatikai hiba miatt egyszerű Google-kereséssel bárki rátalálhatott.

A Telex munkatársai Bolcsó Dániel és Cseke Balázs jelezték a hibát a Megafonnak, és megvárták, amíg az adatok elérhetetlenné válnak. Választ persze nem kaptak, viszont nem sokkal jelzésüket követően az adatbázisok elérhetőségét megszüntették, majd a teljes oldalukat lekapcsolták. Másnapra a Google keresési találatai közül is eltűntek a hozzáértés hiányából nyilvánossá tett linkek. Ezt közzé is tették: „A Megafon honlapján informatikai hiba következtében ideiglenesen olyan felületek váltak elérhetővé, amelyek a honlap adminisztrátorai számára lettek létrehozva. Az informatikai hibát jelenleg hárítjuk, addig honlapunk elérhetetlen lesz.”

A Megafon mögött a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. áll. Érdekes egybeesés, hogy tulajdonosa-ügyvezetője Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, a kormány kommunikációjának kutatója és megfogalmazója. A cég három év alatt több mint ötmilliárd forint támogatást kapott, a facebookos reklámköltése a másfél milliárd forinthoz közelít (csak a nullák látványa kedvéért: 1.500.000.000).

Ebből az egyik tétel a tavaly decemberi, amikor 15 millióért hirdették képzéseiket. Többféle oktatást indítanak, amelyeken véleményvezérekké képzik a jelentkezőket.

A Megafon-jelentkezők között van Kovács Áron veszprémi önkormányzati képviselő, akinek sok, közösségért végzett munkája mellett marad ideje a közösségi oldalon is kifejteni véleményét Igazmondó Bakonyi Betyár névvel.

Vezető kép forrása: publicdomainpictures

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago