Categories: Közélet

BERCI-BLOG – Brüsszel, megállni!

Berci, szétrágtad a levelem! Ajjaj, itt valami vita lesz. Jó, szétrágtam, mert leesett az asztalról, vagyis ledobtátok! – feleselnék, de be kell érnem egy vakkantással. Azt hittem, valami haszontalan dolog. Hát nem erről volt szó. Hogy kinek kell ez és kit néznek ezek hülyének? Hogy kik az „ezek” az nem derült ki, de igen lekezelően beszéltek róluk.

Annyit azért megértettem, hogy meg kell védeni a családot, vagyis inkább mindenkit egy nagykutyától. Ez áll a szétrágottban, mondják itt az asztalnál. És ez egy hülyeség, ezt is mondják, mert a Brüsszel nevű nagyvad sehova sem megy és nem is jön. Jó házőrző vagyok, majd én megállítom Brüsszelt – próbálok beilleszkedni a szerkesztőségi diskurzusba. Felolvasnak a fontos levélből, hallom, jönnek az ügynökök, az illegálisok, a bürokraták, betelepítők, rezsitolvajok, kemény támadásokra kell számítani, meg kell védenünk a szerkesztőséget, vagyis a nagy szerkesztőséget, mert hasztalan jelölgettük a territóriumunkat, mégis rengetegen lerohannak bennünket. Állítsuk meg Brüsszelt!

Mi lesz velem? Hiszen én csak egy tacskó vagyok, kicsi, okos, tehetséges, ravasz és bátor, de hogyan küzdök meg egy dúvaddal?

Mi van veled, Berci? Mitől rettentél meg annyira? Ugyan már, gyere ki az asztal alól, nincs semmi baj, Brüsszel megáll magától is, sőt el sem indul, ez csak egy levél, egy vicc, nézd, nem harap, nyugodtan megrághatod a többit is!

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago