Categories: Szórakozás

BALATONFÜRED – Délszláv népzene és Illés-dalok

Kulturális szenzáció! Délszláv népzene és Illés-dalok egy koncerten: Balatonfüreden, a Gyógy téren Szörényi Levente és a Vujicsics együttes lép fel augusztus 20-án, vasárnap este 8 órakor.

Igazi augusztus 20-ai ünnep lesz Balatonfüreden. A tűzijáték előtti koncert is az ünnepi hangulatot emeli, és élményekben gazdag szórakozást ígér az igényes zene kedvelőinek. A számtalan ismert és népszerű délszláv dallam mellett a koncerten felcsendülnek az Illés együttes leghíresebb dalai is, a kugli, a Sárga rózsa, az Amikor én még kissrác voltam. Az esten természetesen hallható lesz a Hej, barátom! is.

A Vujicsics együttes tagjai így vallanak az Illéssel való találkozásról:

Vannak rég várt, elkerülhetetlen találkozások. Mi ifjú korunktól ezt éreztük az Illés együttes nemcsak népzenei, de egyenesen szerbes–horvátos karakterű számai hallatán. Volt, mikor a motivika, a harmonizáció, a hangsor és volt, amikor a zárlat tette félreismerhetetlenné számunkra, hogy ezek a dallamok, zeneszámok tamburák, harmonikák, hegedűk, frulicák, gajdék után kiáltanak. Eltelt közel négy évtized, amikor egy, a közelmúltban adódott közös fellépés során kiderült, hogy Szörényi Levente és a Vujicsics kapcsolatának új dimenziói is nyílhatnak. Számunkra is várva-várt esemény az együtt zenélés a magyar zenei élet egyik legendás alakjának közreműködésével.

Rossz idő esetén a koncert a Sportcsarnokban lesz.

Jegyek kaphatók Balatonfüreden, a koncert helyszínén, a www.jegy.hu oldalon és az Interticket országos jegyirodai hálózatában.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago