Közérzet · 2022.06.27.

Balatonalmádi – Fölényes Fidesz-győzelem

Fölényes győzelmet aratott Balatonalmádiban a tegnapi időközi polgármester-választáson a Fidesz–KDNP jelöltje, Fabó Péter.

Almádiban azért kellett új polgármestert választani, mert az előző, a független Kepli Lajos lemondott. A tízezer lakosú városban a szavazásra jogosultak száma 8269 fő. Közülük mindössze 2369-en tartották fontosnak, hogy éljenek szavazati jogukkal. Fabó Péter mellett négy független jelölt gyűjtötte össze az induláshoz szükséges ajánlásokat: Bercsényi László, Csontos Dávod Péter, Kutassy József és Hegyi Ilona.

A szavazatok megoszlása a következő lett:


Kép forrása: Nemzeti Választási Iroda

Mivel Fabó Péter eddig önkormányzati képviselőként is dolgozott, ezért a helyére egy másik képviselőt kellett kinevezni. Az új képviselő Zsemberi Imre, az Aranyhíd Polgári Egyesület tagja, aki 2019-ben a maga 1075 szavazatával kilencedik lett az önkormányzati választáson, így nem került be a testületbe.

Az országban másutt is zajlottak tegnap időközi választások.

A COVID-intézkedések és az általános országgyűlési választást megelőző moratórium miatt májustól kezdve lehetett megrendezni a lemondások, feloszlatások, halálestek következtében szükséges időközi helyhatósági választásokat. Most vasárnapra több mint hetven helyen járulhattak az urnákhoz a választók, és ebből több mint húsz városi körzet volt – írja az atlatszo.hu.

Képünkön a balatonalmádi városháza. Fotó: Veszprém Kukac archív


[fbcomments]