Közérzet · 2022.03.31.

Lemondott Almádi polgármestere

Balatonalmádi város érdekére hivatkozva az országgyűlési választások előtt három nappal lemondott a település polgármestere. Kepli Lajost az utóbbi időben a hivatali munkáját és a személyét ért médiatámadások ösztönözték arra, hogy április elsejével beadja lemondását.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom alapítója, majd párttá alakulása után kilenc évig annak egykori országgyűlési képviselője, dr. Kepli Lajos három évvel ezelőtt lépett ki a pártjából. Az országos politikában csalódva függetlenként indult el a polgármesteri székért Balatonalmádiban. Nem először mérette meg magát a Pannon Egyetem környezetmérnöki diplomájával rendelkező, majd jogi doktorátust is szerző dr. Kepli Lajos.

A Balaton-parti város lakói kétszer a Fidesz jelöltjére adták le vele szemben a voksaikat. Harmadszorra maga is meglepődött a sikeren – mondta ma a képviselő-testületi ülésen, amelyen hivatalosan lemondott. Lemondásáról a képviselők mellett a hivatal munkatársai és a választói is azonnal értesülhettek, mivel az ülés élő adásban volt követhető a Facebookon. Elmondta: döntését befolyásolták az utóbbi időben hivatali munkáját és személyét ért támadások, valamint a médiában megjelent cikkek, amelyeket nem kívánt tételesen cáfolni. A városi rendőrkapitányságon viszont megtette feljelentést ismeretlen tettes ellen. Szerinte a cikkek a körülötte élőket is méltatlan helyzetbe hozták. A polgármester szerint a támadások Balatonalmádi hírnevének is ártottak, s a továbbiaktól kívánta megvédeni a várost. Indokai közt szerepelt tapasztalata, miszerint a település harmonikus fejlődéséhez jobban hozzájárul, ha annak vezetője a kormányzó párt tagja.


Fotó: Veszprém Kukac archív


2 hozzászólás

  1. 2022.03.31.

    […] cáfolni. A városi rendőrkapitányságon viszont megtette feljelentést ismeretlen tettes ellen a veszpremkukac.hu tudósítása szerint. A polgármester szerint a támadások Balatonalmádi hírnevének is […]

  2. 2022.03.31.

    […] érdekeire hivatkozva mondott le a polgármesterségről április elsejétől – írja a veszpremkukac.hu. A döntését azzal indokolta, hogy az utóbbi időben a személyét és a hivatali munkáját is […]

[fbcomments]