Categories: Közélet

BALATONAKALI NÁDIRTÓK – Súlyos büntetések

Akár elrettentő ítélet is születhet a 2019 elején nagy port kavaró balatonakali nádirtás ügyében. Igaz, a jelek szerint csak a közvetlen végrehajtók üthetik meg a bokájukat, a környezetkárosítás valódi nyerteseinek megtámadhatatlan alibijük van – írja a balatontipp.hu.

A NATURA 2000 terület jelentős károsodását okozva elkövetett természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik Balatonakali térségében jelentős területen jogellenesen irtották ki a nádast a Balatonban.

Az ügyészség vádiratában az elkövetőkkel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, azzal, hogy az ügyvezetőt meghatározott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg az alkalmazottként dolgozó férfi büntetésének végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Közben sorban keltek el 100 milliós áron az illegálisan nádtalanított part menti telkek. Az osztatlan nagy telek különböző méretű részekre bontott ingatlanaiból tucatnyi magánszemély és hét cég vásárolt építésre előkészített telket.

Bővebben a balatontipp.hu-n.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago