Gazdaság

BAKONY EXPO – Százezredik látogató a jubileumon

Nagy sikerrel zajlott idén is az Arénában a Bakony Expo termelői vásár. A tizedik alkalommal megrendezett, háromnapos program szervezői egy másik kerek számot is ünnepelhettek: a vásár történetének százezredik látogatóját köszönthették.

Százhatvan kiállító mutatkozott be a standokon a már megszokott széles árukínálattal. Finomabbnál finomabb falatok, ízléses használati és ajándéktárgyak, italok, szépségápolási termékek között válogathatott a közönség. Szórakoztató, ismeretterjesztő programokban sem volt hiány. A legkisebbeket kincskereső játék, báb- és meseelőadás, kisállat-simogató, szalmabálákból épített „motoros pálya” várta. A felnőttek kedvükre válogathattak a Bakony Expo zenés-táncos műsorai és a gasztronómiai utazások között, de nézhettek vezetéstechnikai bemutatót és hallgathattak balesetmegelőzési előadást is. Nagy sikere volt a solymászbemutatónak, a gombászok ismeretterjesztő standjának és az erdők titkairól regélő sátornak is.

Ahogy minden évben, idén is szakmai zsűri értékelte a felvonuló termelőket és kézműveseket. Döntésük értelmében élelmiszer kategóriában a Makra kézműves pékség, ital kategóriában a Tagyon Birtok, kézműves kategóriában a Monoszlói Fazekasház, innovatív kategóriában a Behring Manufaktúra kapott elismerődíjat. A Bakony Expo különdíjában részesült a VERGA Zrt., a nagydíjat pedig a Bogi Családi Sajtműhelynek ítélték.

A zárónapon a közönség szavazati alapján további díjakat is átadtak. A legszebb stand díját az Ottilia Art Desing, az expó kedvenc termékének járó díjat pedig a Choco Mák&Desing Shop nyerte el. A vásár kedvenc kiállítója a Rosales lett, a gasztro udvar közönségkedvence pedig a Szafi Mindenmentes termékek csapata.

Fotók: Baumann Béla/Bakony Expo hivatalos Facebook-oldala

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago