Categories: Közélet

ADÓIRODA – Március 16. a helyi adók befizetésének határideje

A polgármesteri hivatal adóirodája tájékoztatja az érintetteket, hogy a helyi adók I. félévi összegének befizetési határideje március 15-e. Az utolsó késedelmi pótlék mentes befizetési nap az ünnep miatt március 16.

Az adóiroda arra is felhívja a figyelmet, hogy az adózók a II. félévi fizetési kötelezettségükre is most kapják meg a szükséges csekkeket, szeptemberben külön értesítést már nem fognak kapni.

A magánszemélyek befizetési kötelezettségüknek a megküldött készpénz átutalási megbízáson (csekk), netbankon történő utalással, az ügyfélszolgálaton kártyás befizetéssel tudnak eleget tenni. Azon ügyfelek, akik rendelkeznek ügyfélkapus hozzáféréssel és bankkártyával, erre a linkre kattintva az EFER (elektronikus fizetési rendszer) használatával költségmentesen és egy kitöltéssel tudják az összes kötelezettségüket teljesíteni.

Más személy részére történő befizetést az ügyfélszolgálaton csak meghatalmazással lehet teljesíteni.

Az egyéni vállalkozóknak nem küldenek csekket, mivel ők elektronikus ügyintézésre kötelezettek, ezért az egyenlegközlőjük tartalmazza a magánszemélyként fizetendő tételeket is. Amennyiben nem rendelkeznek bankszámlával, az ügyfélszolgálaton külön kell kérniük csekket a befizetés rendezésére. A szüneteltetett vállalkozások postai úton kapják meg a befizetéshez szükséges csekkeket.

Adókötelezettséggel kapcsolatban az ügyfélszolgálaton személyes megjelenés esetén adnak tájékoztatást.

Ez év január 1-jétől a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat az állami adó és vámhatóság (NAV) látja el. A 2020. 12. 31-éig keletkezett, fennálló gépjárműadó hátralékokat még az önkormányzathoz kell megfizetni.

Az ügyfélszolgálat címe: Szabadság tér 15., földszint. Félfogadás: hétfőn 7.30-tól 16 óráig, szerdán 7.30-tól 17.30-ig, pénteken 7.30-tól 12 óráig.

Tájékoztatást telefonon kizárólag általános kérdésekben adnak a következő telefonszámokon: magánszemélyek kommunális adója, telekadó és építményadó: 549-356, 549-366, 549-368, 549-239, 549-359, iparűzési adó: 549-362, 549-310, 549-364, 549-363,

idegenforgalmi adó: 549-355, gépjárműadó: 88/549-370.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago