PR

A multi vagy casting orsók keresésének tippjei

Milyen szempontok lehetnek lényegesek multi vagy casting orsók keresésekor? Milyen tényezők és érvek szólhatnak egyáltalán amellett, hogy az ember ilyen típusú szerkezetet szerezzen be magának?

Minden bizonnyal a pergető horgászok lesznek azok, akik nagy hasznát vehetik a cikkben foglaltaknak. Bízunk benne, hogy sokak számára tudjuk majd megkönnyíteni a felkészülés menetét.

Kiknek érdemes leginkább multi vagy casting orsók választásában gondolkodni?

Elsősorban a rablóhalas, illetve a pergető horgászoknak. Ők azok, akik a peca jellegéből fakadóan ki tudják aknázni a speciális szerkezetek adottságait. Kiváltképp akkor, ha tudatosan választanak.

Például a TackleBait.hu horgász webáruház orsók kategóriáján belül is ennél a két típusnál a méretet ajánlott az elsők között megnézni. Fontos, hogy a szerkezet e tekintetben illeszkedjen a felszerelés karakterisztikájához.

Kulcsfontosságú az anyagminőség, ami rendszerint szinkronban van a gyártó kilétével. Számítanak az illesztések, akár a legkisebb alkotóelemek strapabíró jellege, illetve hogy az eszköz minél inkább kézre álljon.

Miként tudják segíteni a sikeres halfogást a leghatékonyabb multi orsók?

A speciális multiplikátor orsók hatékonyságának egyik titka, hogy használat közben a zsinór felcsévélési menete magas. Így kevesebb hajtókar-fordulattal több zsinór kerül fel a dobba. Ezek a modellek rendszerint erősebbek és nagyobb távolságok elérését segítik elő.

Akár egy-egy termetesebb rablóhal fárasztásához is kiválóan alkalmazhatók, mivel erősebb fékrendszerrel rendelkeznek. Ráadásul az erőteljesebb karakterisztikának köszönhetően a nagyobb méretű csalikhoz is jól illeszkednek.

Olyannyira, hogy egy-egy kivitellel kimondottan eredményesek lehetünk folyókon, állóvízen, illetve még tengeri horgászatoknál is. Pláne abban az esetben, hogy sokat járunk pergetni, adott esetben még versenykörülmények között is.

Előnyök, amelyeket a legjobb casting orsók képesek biztosítani

Egyes helyeken baitcasting típusoknak is nevezik őket. Jellemzőjük, hogy valamivel kisebbek és könnyebbek a multi változatoknál. Külön jellemzőjük, hogy működés közben a dob forog a zsinór felcsévélésének érdekében.

Peca közben komoly hozzáadott érték, hogy nagyobb pontosságot tudnak lehetővé tenni a dobásoknál. Még jobb, hogy kisebb erőfeszítést igényel ebben a formában, amikor az ember több tucat dobással próbálkozik.

Inkább a relatíve könnyebb csalikhoz és finomabb technikákhoz alkalmasak. Olyan pergető horgászatoknál lehet igazán a hasznukat venni, ahol a pontosságnak és a gyors dobásoknak felértékelődik a jelentősége.

Ma már multi vagy casting orsók is viszonylag könnyen találhatók néhány tízezer forintos nagyságrendben, ami óriási előny az eredményes pecák lehetőségeit tekintve.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago