Közélet

A HADHÁZY-JELENSÉG – Parlamenten kívül és belül

Hagyjuk is most, hogy a Fidesz Kommunista Párt mennyi mindent magáévá tett az elmúlt tizenkét évben, mert – ahogy április 3-án kiderült – Magyarország többségének sötét oldalát ez egyáltalán nem érdekli. Hadházy Ákos pedig magányos ritterként vívja harcát.

Ahogy látjuk, az új Orbán-kormány is követi a régi, bevált jelszava tartalmát: folytatjuk! Azaz: folytatják. Show must go on! Ahogy a legendás Freddie énekli. Így megnyugtatóan hat, hogy a folytonosság következményeként továbbra is az a rendőrfőnök dönti el, hogy ki ellen lehet és kivel szemben nem lehet nyomozni, aki eddig is. Borzasztó nagy szerencséjük van a magyaroknak, hogy voltaképpen most már direkt hozzá lehet bejelentkezni csípőprotézis műtétre, vagy akár béltükrözésre is. Sőt, mostantól az iskolai krétavásár is a polihisztor miniszterhez tartozik. A folytonosság elvéből következik: ugyan a ronda beszédű irka-firka mester feleségére kimondta bíróság, hogy vérplazmával üzletelt, mégsem indul ellene bűnvádi eljárás.

Miniszterek, tárcák

Mert se az egészségügynek, se az oktatásnak nem lesz külön tárcája. És ahogy korábban már jeleztük: az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszterként szerencsére Veszprém Navracsics Tiborjának is meg lett a száztizenkettedik munkaköri megbízása. Errefelé rendületlenül reménykedünk, hogy azért néhanapján még látjuk a mi Navránkat a Parlamentben is a magyarokért dolgozni a népéért síró, bús, bocskoros nemesként.

Hadházy Ákost viszont egyelőre nem, mert a Tisztelt Ház bajuszrezegtető házmestere egyelőre nem engedi neki letenni a hivatali esküt. Mert a Momentumtól nagyon gyorsan függetlenné vált országgyűlési képviselő úgy lázadt a rendszer ellen, hogy nem ment el a hivatalos eskütételre. Hiába szerzett mandátumot, most nem engedik esküt tenni, így csak a falakon kívül, társadalmi munkában dolgozhat. Ami csupán egy apró mocskosság a sok közül, mármint, hogy jogellenesen nem engedélyezik az eskütételét. És persze most a kormányoldali papagájkommandó azt szajkózza, hogy ha nem jár be a munkahelyére, akkor fizetést és egyéb juttatásokat sem kaphat.

A kordonbontás régen volt

Mert ugye az már régen volt, amikor a pökhendi fiúk munkahelyre járás helyett inkább kordont bontottak. Aki meg közülük a futballhoz is ért, hónapokig nem járt be a Parlamentbe felvenni a munkát. Az viszont nem régen történt, hogy Horváth András, a NAV egyik akkori munkatársa ország-világnak kitálalt a milliárdos csalásokról, amelyek felett szemet huny a hivatal. Egy hétvége alatt lerendezték a vizsgálatot, vagyis semmi sem történt. Horváth András elindult az akkori országgyűlési választásokon, de nem kellett a népnek.

Hadházy Ákosnál senki nem tett többet ebben az országban a korrupció leleplezéséért, de az ellenzékben is paradicsomi jólétben élő csapattársak, bajtársak cserben hagyták. Így vívja ő Don Qujote-i szélmalomharcát. Kövér elvtársnak van bátorsága ahhoz, hogy a többségi sötét magyarok nevében a pulpitusról továbbra is nagyképűsködjön.

V. T.

A képen Hadházy Ákos a Parlamentben. Fotó: 24.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago