Szórakozás

A Centrál Színház a Szigligeti Várudvarban

Budapest legnépszerűbb teátrumainak egyike, a Centrál Színház júliusban tíz estére a Szigliget Várudvarba költözik, ahol repertoárjuk két kimagaslóan sikeres vígjátékát adják elő.

Florian Zeller Házassági leckék középhaladóknak 1–2. című darabjaiban igazi sztárparádét láthat a közönség. Balsai Móni, Kovács Patrícia, Stohl András és Schmied Zoltán gondoskodik a fergeteges hangulatról. A Centrál Színház 20 éven át a keszthelyi kastélyparkban játszott nyaranta. Idén először lépnek fel a Szigliget Várudvarban.

A Házassági leckék középhaladóknak méltán a Centrál Színház legnépszerűbb előadásainak egyike: könnyed és frivol komédia a hűtlenségről. Alice Michel szeretője. Hónapok óta egy hotelben randevúznak, ugyanis mindketten házasok. Ráadásul Alice férje Michel legjobb barátja. Michel, hogy senki ne sérüljön, „mindenki érdekében” hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, szenvedéllyel, majd zavartan és kétségbeesve. A hazugság úgy árasztja el az életüket, mint nyitva felejtett csap a lakást. Vajon megússzák?

A második részben az eredeti előadás alaphelyzetét a szerző, Florian Zeller újragondolta, és egy észbontó este erejéig egy asztalhoz ültette ugyanazt a négy szereplőt. Zeller a kortárs francia szépirodalom fiatal(abb) generációjának meghatározó alakja. Még csak 43 éves, de már van Molière-díja, Prix Interallié-ja és a Művészetek és Irodalom Érdemrendjének lovagja.


Balsai Móni, Kovács Patrícia, Schmied Zoltán és Stohl András a Házassági leckék középhaladóknak 2-ben

Az első részből megismert hazudozónk, Michel bajban van. A felesége, Laurence ugyanis botrányt készül csapni, mivel meglátja az utcán a baráti házaspár férfitagját, amint egy idegen nővel csókolózik. Michel a kegyes hazugság mellett érvel. Nehezíti a helyzetet, hogy a két házaspár tagjai aznap együtt vacsoráznak, így a katasztrófa borítékolható.

– Azt hiszem, már mindannyiunknak volt része olyan kellemetlen vacsorában, amikor a könnyednek ígérkező estén váratlanul súlyos témák kerültek terítékre – mondta az egyik női főszereplő, Kovács Patrícia. – Ugyanakkor roppant szórakoztató tud lenni, mikor az ember mindent elkövet azért, hogy a titkai ne derüljenek ki.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta:

– Az első darab, melyet immár 160-szor adtunk elő a fővárosban, egy bővérű francia komédia. A Házassági leckék középhaladóknak 2. ádázabb darab, mint az első volt, de változatlanul egy nagyon szórakoztató komédia. Mindkettő remek játéklehetőséget kínál ezeknek a nagyszerű színészeknek. A történetek nem függenek össze. Bátran jöjjenek a második részre azok is, akik az elsőt nem látták! Örülök, hogy immár a Balatonnál nyaraló közönségnek is megmutathatjuk ezt a két remek előadást.

A vezető képen Kovács Patrícia és Stohl András a Házassági leckék középhaladóknak első részében. Fotók: Horváth Judit

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago