Közérzet · 2017.11.16.

ZONTA NOVEMBER – Koncert a hátrányos helyzetű fiatalokért

A Zonta Club veszprémi csoportja idén is megrendezi hagyományos gyertyafényes adventi koncertjét, és ahogy az előző években, az est teljes bevételét most is jótékony célra ajánlják fel. Tavaly a Csolnoky Ferenc kórház számára vásároltak lepedőket, idén a 2500 forintos jegy-adományokból befolyó összeget a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülete kapja.

Az egyetemi aulában 24-én, pénteken este hét órakor kezdődő hangversenyen a MH Légierő Zenekara lép fel Katona János karnagy vezényletével. A műsor parádésnak ígérkezik. Jegyek már vásárolhatók a Petőfi Színház és a Pannon Várszínház jegyirodáiban, valamint a Hangvillában.


A koncerten az adományozók között fogják kisorsolni Palásti Renáta festőművész egyik képét. Az alkotó festményeiből a hangverseny napján, délután négy órakor nyílik kiállítás a színház előcsarnokában, munkásságát Sipos Anna művészettörténész méltatja. A kiállításon megvásárolt képek árának egy részét ugyancsak a hátrányos helyzetű fiataloknak ajánlja fel a művész.

A jótékony programot megelőzően, november 22-én, szerdán délután három órakor figyelemfelkeltő villámcsődületet hirdet a klub a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához csatlakozva. A Kossuth utcán, az óra előtt várják mindazokat, akik egyetértésüket szeretnék kifejezni. Arra kérik a résztvevőket, hogy az összetartozás jelképeként viseljenek lila szalagot vagy bármilyen lila ruhadarabot, kiegészítőt. A flash mob után fél négytől a Petőfi Színház előcsarnokában sikeres veszprémi nőkkel szerveznek beszélgetést.


[fbcomments]