Közérzet / Kultúra · 2016.06.20.

ZONTA – Jótékonysági est az eltűnt gyermekekért

Megelőzés, keresés, utógondozás – ezeket vállalja magára az Együtt az Eltűnt Gyermekekért alapítvány. E sokrétű és nehéz feladat ellátásának támogatására rendezett jótékonysági estet  Rózsaünnepe alkalmából a Zonta Klub.

Miközben a megyeszékhelyen több szórakoztató program is várta a veszprémieket, a Zonta Klub a Pannon Egyetem aulájába hirdette meg estjét a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió és a Veszprémer Klezmer Band közreműködésével. Sulákné Hontai Mária, a klub soros elnöke köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy 1983 óta május 25. az eltűnt gyermekek világnapja. A hatodszor megrendezett Zonta Rózsaünnepen ezért is választották támogatandó szervezetként az Együtt az Eltűnt Gyermekekért alapítványt. Sinka Vivien, az alapítvány elnöke megdöbbentő számokkal bizonyította mennyire fontos a gyerekek segítése.


Az est első részében a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió táncosai kaptak tapsot a közönségtől. A szünetben sorsolták a tombolát, amelynek fődíja Bottyán Marianne budapesti festő alkotása volt.  A műsor második részében a Barta János (klarinét), Bojnécz Gábor (harmonika), Tax Zoltán (hegedű) és Wágner Balázs (nagybőgő) alkotta, 1995 óta működő  Veszprémer Klezmer Band vidította fel és andalította el a közönséget.

(szilu)


[fbcomments]