Kultúra · 2022.11.30.

ZONTA – Adventi kiállítás és koncert

A Zonta Club Veszprém – a régióban tevékenykedő Rotary és a Lions Clubok támogatásával – adventi képzőművészeti kiállítást és vásárt, valamint adventi koncertet szervez.

Az adventi képzőművészeti kiállítást és vásárt december 2-án 16 órakor a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyitják meg. A megnyitó vendégei a Veszprémi Művész Céh tagjai lesznek. A megjelenteket a Zonta Club Veszprém új elnöke, Rudinszki-Petrik Erzsébet üdvözli. Köszöntőt mond Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Szinház igazgatója és Kellerné Egressy Zsuzsanna igazgatóhelyettes. A kiállítást Herth Viktória művészettörténész nyitja meg. Közreműködnek a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Szakiskola növendékei.

A 25. gyertyafényes adventi koncertre december 10-én 19 órakor a Pannon Egyetem aulájába várják a közönséget. A koncerten közreműködik a Mendelssohn Kamarazenekar és a Magyar Rádió Gyermekkórusa. Az est teljes bevételét a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének adományozzák.


A rendezvényen Porga Gyula polgármester és Rudinszki-Petrik Erzsébet mond köszöntőt.

A koncertre támogatói jegyek 5000 forintos egységáron a Hangvilla jegypénztárában, illetve a koncert előtt a helyszínen – a Pannon Egyetem Aulájában dec. 10-én 18 órától – készpénzért vásárolhatók. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A képen a Magyar Rádió Gyermekkórusa. Fotó: Felvégi Andrea


[fbcomments]