Aláírás rövid / Kultúra · 2016.03.19.

ZONGORA – Billentyűről billentyűre

Veszprém hangversenyzongorájának megvásárlására jegyértékesítésből és adományokból 133 500 forint gyűlt össze csütörtökön este a Petőfi Színházban, ahol a Család ellen nincs orvosság című darab főpróbáját jótékony célú előadásként hirdette meg a teátrum – tájékoztatták portálunkat a szervezők.

Nemrégiben azt írtuk, hogy a Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány szervezésében 2014 tavaszán indult széles körű közadakozási akció eredményeként már közel 12 millió forint gyűlt össze a 30 millió forintos Steinway zongorára. Örömmel adjuk hírül, hogy az újabb felajánlásoknak köszönhetően mostanra több mint 12 millió áll rendelkezésre! A zongora megvásárlását a Szerencsejáték Zrt. kétmillió forinttal támogatja, így az összeg már közelíti a 15 milliót. Billentyűről billentyűre, de majd csak összejön a zongorára való, ez minden veszprémi zenebarát őszinte óhaja.


A Mendelssohn Kamarazenekar áprilisi bérletes előadásának bevétele ugyancsak az alapítvány számláját gyarapítja. A támogatás egyéb lehetőségeiről és a gyűjtés alakulásáról itt tájékozódhatnak.


[fbcomments]