Egyéb · 2017.11.02.

ZÖLDHULLADÉK – Hat héten át ingyenesen szállítják el

Nagy segítség a kerttulajdonosoknak, hogy a hihetetlen mennyiségben keletkező lehullott lomb, száraz gally és elszáradt virág elhelyezéséről nem maguknak kell gondoskodniuk. Mivel égetni nem lehet, komposztálni pedig nem mindenki tud vagy akar, a városi közüzemi szolgáltató immár hagyományosan akcióba lép.

Az elmúlt hétvégén kezdődött és december 3-ig tart a cég házhoz menő zöldhulladékgyűjtő szolgáltatása. Amint a VKSZ honlapján olvasható, az összegyűjtött zöldhulladékot szombatonként és vasárnaponként lehet a porták előtti közterületre kihelyezni, az elszállítás hétköznapokon történik.


A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag egy méter nagyságúra vágva, kötegelve viszik el. A lakosságot arra kérik, hogy kizárólag hétvégéken tegyék ki az elszállítandó zöldeket a közterületre, így hétköznap zavartalanul megtörténhet a begyűjtés és a szállítás, amivel elkerülhető a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában egy-két nap is elegendő lesz bejárniuk a várost és a zöldhulladékot összegyűjteni, de a hathetes időtartam során biztosan előfordul majd, hogy az egy hét is rövid lesz a felhalmozódó zsákok elszállítására. Az esetleges késlekedésért a lakosság megértését és türelmét kérik.

Fontos információ, hogy házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató csak Veszprém közigazgatási területén végez és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el. A meghirdetett időszakon kívüli zöldhulladék-lerakás illegálisnak minősül és szankciókkal jár.


[fbcomments]