Egyéb · 2021.12.20.

ZÖLDVÁROS – Elkezdődött a fakivágás

Három elemből áll (egyetemi kampusz fejlesztése, Erzsébet-liget zöldfejlesztése, Laczkó Dezső Múzeum felújítása) és a zöldváros program keretében 15 milliárd forintból valósul meg az a projekt, aminek a végén létrejön Veszprém legnagyobb belvárosi parkja – hangzott el egy közelmúltbeli sajtótájékoztatón.

zöldváros, ZÖLDVÁROS – Elkezdődött a fakivágás

Az Erzsébet-liget elején, a múzeummal szemközt már meg is kezdődött a fák kivágása. A veszprémiek szomorúan veszik tudomásul, hogy a fejlődésnek ilyen súlyos ára van. Hiába ígéri a városvezetés, hogy a ligetbe majd új növényeket telepítenek, hogy játszótér lesz, meg sétautak és zöldtetős kávézó, a fákért vérzik az emberek szíve. Nem akarnak újabb térkőburkolatos tereket, nekik pont megfelelt a múzeum előtti tér a maga vadregényes zöldjével és dús lombú fáival. Az, hogy eltűnik a parkoló és helyette mélygarázs épül, hogy a Kálvária-domb ténylegesen a park részévé válik, kevésbé vigasztalja azokat, akiknek a zöldváros fogalma az évtizedes faóriások megóvását jelenti.

zöldváros, ZÖLDVÁROS – Elkezdődött a fakivágás

A zöldvárosprojektről Veszprém hivatalos honlapján lehet részletesen tájékozódni, ahol látványtervek mutatják meg, milyen lesz a környék a felújítás után.[fbcomments]