Szórakozás · 2017.03.30.

ZENE – A Mad Man’s Crew házibulija

Mától megtekinthető a Youtube-on a veszprémi Mad Man’s Crew második videoklipje, és a langologitarok.blog.hu-n is ma lesz a Leave Behind dalpremiere.

A Mad Man’s Crew három alapító tagja, Molnár Levente (ének, gitár) Nagy Attila (ének, tangóharmonika) és Szikszai Tamás (egyszemélyes fúvós szekció: furulya, trombita) egy fedél alá költözött 2014-ben. Mindhárman a Pannon Egyetemen tanultak, és a Veszprémi Egyetemi Napok kapcsán már dolgoztak együtt nem zenei projekteken. Többször felvetődött közöttük hogy egyszer csinálhatnának egy közös zenekart. Erre alig egy évet kellett várni, amíg a közös albérletben megszülettek az első Mad Man’s Crew dalok, a szomszédok legnagyobb örömére, 2015 nyarán pedig megvolt az első akusztikus fellépés is, a közönség nagy örömére. Még azon a nyáron csatlakozott a bandához Varga János, aki csak ennek a projektnek a kedvéért kezdett el megtanulni játszani basszusgitáron, illetve Krajcsi Balázs dobos, akivel Levi korábban egy István a király előadás kapcsán dolgozott együtt. Lényegében innen számolják a srácok a zenekar tényleges megalakulását. Ebben a felállásban 2015 novemberében adták első közös koncertjüket Veszprémben, s azóta már az ország számos pontján játszottak, többek között Budapesten, Szegeden és Pécsett.

A Mad Man’s Crew dallamos punk-rock muzsikát játszik. Ám annak köszönhetően, hogy a dobbasszusgitár szentháromság mellett furulya, trombita és harmonika is felcsendül a dalokban, sokszor nehéz pontosan behatárolni a zenekar stílusát. Legtöbbször ír-punknak vagy kocsmapunknak szokták mondani, de a legviccesebb definíció kétségkívül a mulatós-punk volt az, ami valahol egyszer elhangzott erre a zenére. A tagok szerint mindez belefér a punk-rock halmazba, és a dalok írása közben nem is szoktak maguknak határokat szabni. Vannak klasszikusabb értelemben vett punkszámaik, ugyanakkor találni olyat is, ami sanzonelemeket tartalmaz, vagy hallhatunk komoly hczúzással megtámogatott népi dallamokat is. A dalszövegek nagyrészt angolul íródnak, hogy minél nagyobb közönséghez eljuthassanak, és azokról a dolgokról szólnak, amik épp foglalkoztatják a tagokat, legyen az politika, hajnalig mulatás, az igaz szerelem, az igazi csalódás, vagy a tegnap estéről megmaradt fejfájás. Fontos számukra, hogy a daloknak legyen tényleges tartalma és mondanivalója, mert mondanivaló nélkül a punk csak pop-zene.

Eddigi rövid pályafutása alatt a Mad Man’s Crew játszott már együtt az Aurórával, a Hétköznapi Csalódásokkal, és a tavalyi nagy karácsonyi punkünnepen ők voltak a közönség által beszavazott zenekar. Az idei év is jól indult a srácok számára. Tavasszal szinte minden hétvégén koncerteznek, hamarosan együtt zenélnek majd a Gypo Circus-szel, és nemrég fejezték be első nagylemezük stúdiófelvételeit is. Az album várhatóan nyár végén, ősz elején jelenik meg szerzői kiadásban. A lemezen található a Leave Behind című nóta, melyhez a zenekar nemrégiben forgatta le második videoklipjét. Mivel alacsony (lényegében nem létező) költségvetésből kellett megoldaniuk a klipforgatást, a lehető legegyszerűbb utat választották: rendeztek egy házibulit és felvették. Az első szintén nulla forintból forgatott klipjük – készítésekor igyekeztek a lehető legprofibb videót megcsinálni. Ezúttal azonban úgy gondolták: profinak tűnni könnyű, de ők inkább önmaguknak szeretnének tűnni. Így a második videó felvállalja magát annak ami: egy fiatal banda második próbálkozása, hogy meghódítsa a világot.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!