Egyéb · 2023.01.19.

Zelenszkij: Putyin lehet, nem is él

Horvát hírforrások szerint Ukrajna visszafoglalja Krímet az oroszoktól – tette világossá Volodimir Zelenszkij a davosi Világgazdasági Fórumon, élő bejelentkezésében. Azt is mondta, nem biztos abban, hogy Putyin él. De akkor ki irányítja a támadásokat?

„Nem vagyok biztos benne, hogy Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke az, aki néha megjelenik a televízióban. Abban sem vagyok egészen biztos, hogy életben van és ő hozza a döntéseket. De akkor ki dönt? Milyen emberek ezek. Nincsenek információim” – idézi az ukrán elnök szavait a horvát Index. „Nem értem, hogyan lehet egyik nap megígérni valamit az európai vezetőknek és másnap teljes inváziót zúdítani az országra. Fogalmunk sincs, kivel van dolgunk. Amikor béketárgyalásokról beszélünk, nem is értem, kivel kell tárgyalnunk” – fogalmazott Zelenszkij.

Ugyanakkor újabb fegyvereket kért az ukrán elnök a szövetségeseitől. „Ukrajnát még az orosz rakétatámadások újabb hulláma előtt fel kell szerelni megfelelő elhárítórendszerrel, továbbá ágyúkkal, tüzérségi lövedékkel” – hangsúlyozta. „Százszor mondtuk, nincs elég fegyverünk. A motiváció nem elég. Az ukrán hadseregnek korszerűbbnek kell lennie az orosznál” – fogalmazott Zelenszkij. Az Euronews beszámolója szerint arra figyelmeztetett: „Még azelőtt kell biztonságot, békét teremteni Ukrajnában, mielőtt Putyin Oroszországa az egész világ békéjét veszélybe sodorja.”


Zelenszkijnek kétségei vannak afelől, hogy Putyin egyáltalán él-e? De hanem él, akkor ki hozza a döntéseket? Fotó: epa/index.hr


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]