Közérzet · 2017.05.05.

ZAVAR – Nem indult eljárás a blokkolt autózárak miatt

A március 22-ei BL kézilabda csatára érkező szurkolók a Veszprém Aréna parkolójában azt tapasztalták, hogy valami rejtélyes oknál fogva nem működnek az autókhoz rendszeresített távirányítók. Először néhány, majd mind több érkező vendég tapasztalta a szokatlan jelenséget.

Szemtanúk elmondása alapján összeállított beszámolók március 22-én jelent meg portálunkon. Miután írásunkat nem hivatalos információk alapján állítottuk össze és akár pontatlanságokat is tartalmazhatott, ugyanezen a napon kérdéseinket továbbítottuk a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának. Arra szerettünk volna választ kapni, voltak-e a hatóságnak hiteles információi hasonló cselekménnyel kapcsolatosan, és számítani lehetett-e arra, hogy az Arénánál is megtörténhet? Miért nem kapott róla információt a helyi rendőrhatóság és az esemény rendezője?


A minapi kérdésünkre megkaptuk a választ:

Az Ön által kérdezett eseménnyel kapcsolatban a Veszprémi Rendőrkapitányságon nem indult eljárás.

Veszprém, 2017. május 5.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság”

A történtekkel kapcsolatosan dr.Ipsits Csaba veszprémi rendőrkapitány szolgált magyarázattal a képviselőtestület áprilisi közgyűlésén. Elmondta, hogy bűncselekmény hiányában nyomozást nem folytattak. Egy-egy gépkocsi központi zárját elektronikus eszközzel lehetséges manipulálni, mintegy 20 méter távolságból, a jármű zárásakor leolvasható a kód. Ám ez teljesen lehetetlen egyszerre több tucat vagy több száz kocsi esetében. Viszont a kérdéses napon nem csak a járművek központi zárjainál voltak észlelhető zavarok, hanem a mobiltelefonoknál és az internetnél is, sőt a műholdas közvetítés sem volt zavartalan. A kapitány feltételezése szerint a közelben folyó hadgyakorlatok során használhattak olyan eszközöket, amelyek ideiglenesen problémát okozhattak, de erre a rendőrségnek nincs rálátása.


[fbcomments]