Közérzet · 2019.11.19.

VVHHFE – Veszprémben és környékén sokan fontosnak tartják a munkánkat

Idén is jól sikerült a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület jótékonysági gálája a Pannon Egyetem aulájában. A gála belépőiből, a licitre bocsájtott tárgyak és a tombolajegyek eladásából több százezer forint jött össze, amelyet az egyesület a rászoruló fiatalok támogatására fordít.

Ez a 12. jótékonysági gálánk, és ötödik alkalommal ünnepelhetünk a Pannon Egyetem aulájában – jelentette ki Molnár Roland, az egyesület elnöke a gála előtti sajtótájékoztatón. – A bál teljes bevételét a hátrányos helyzetű fiatalok támogatására fordítjuk, illetve minden belépőjegy árából 500 forinttal támogatjuk az Őrzők Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt.


Vastag Csaba lázba hozta a gála közönségét

Vastag Csaba lázba hozta a gála közönségét

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szerint a segítségre nagy szükség van és lesz a jövőben is, hiszen mindig lesznek olyanok, akik az életük során nehéz helyzetbe kerülnek, és ők számíthatnak ennek az erős közösségnek a támogatására.

Talán kevesen tudják, hogy a Tűzoltó utcában gyógyítunk minden második daganatos gyereket Magyarországon. Veszprémből és Veszprém körzetéből is hozzánk kerülnek azok a gyerekek, akiknél felmerül, hogy a tünetek mögött leukémia vagy valamilyen daganat áll – mondta dr. Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatóhelyettese és az Őrzők Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Gulkai László, az egyesület alelnöke az egyesület jelmondatát idézte:

Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek. Ez a bál sem jöhetett volna létre a sok támogató nélkül: több mint 260 támogató segítette a bál a megszervezését, lebonyolítását. Egész évben ötszáznál több támogatója van az egyesületnek, és ez a szám folyamatosan nő, ami azt mutatja, hogy Veszprémben és környékén sokan fontosnak tartják a munkánkat.

Sánta Károly, a Nyugalom Kft. ügyvezető igazgatója, a rendezvény legrégebbi támogatóinak egyike szerint Molnár Roland elkötelezettsége, hite és az egyesület eredményei példaértékűek lehetnek mindenki számára.

A gálán 15 diák kapott ajándékcsomagot – ez már hagyomány az egyesület életében. A jótékonysági árverést (amelyre veszprémi festők, sportolók és csapatok ajánlottak fel licitálásra festményeket, illetve sportmezeket, labdákat) és a vacsorát követően Vastag Csaba fellépése hangolta bulira a közönséget, később a Summer Band húzta a talpalávalót, éjfélkor pedig kisorsolták a rengeteg tombolaajándékot, amelyeket egytől egyig támogatók ajánlottak fel az egyesületnek.

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]