Közérzet / Tech · 2018.09.27.

VVHHFE – Hátrányos helyzetből egyetemre

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület szervezésében a hátrányos helyzetű középiskolások szakmai napon vettek részt az egyetemen.

Kitüntetett figyelmet kell, hogy kapjanak azok a fiatalok, akik hátrányos helyzetből vagy fogyatékkal szeretnének bejutni felsőfokú oktatási intézménybe, ezért számukra hívott össze szakmai napot a Pannon Egyetem és a VVHHFE.


A megjelenteket Hartung Ferenc, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja köszöntötte, Molnár Roland, a VVHHFE elnöke pedig az egyesület munkájáról beszélt.

A rendezvényen bemutatták a középiskolások számára ingyenesen elérhető szakköröket, egyetemi előkészítő foglalkozásokat, az intézményi ösztöndíjprogramokat, mentorrendszert, a hátrányos helyzetű hallgatók számára indított intézményi és kari programokat, illetve az egyetemen belül a speciális szükségletű hallgatókat segítő bizottság tevékenységét. A középiskolások áttekintést kaptak a Műszaki Informatikai Kar képzési kínálatáról, és szakmai laborbemutatók keretében interaktív foglalkozáson vettek részt.

Az egyetem és az egyesület közös programja folytatódik annak érdekében, hogy minél több hátrányos helyzetű fiatal tudomást szerezzen a lehetőségekről.


[fbcomments]