Közérzet · 2020.02.03.

VVHHFE – Az egyesület felerősíti a hátrányos helyzetű fiatalok hangját

Örülök, hogy az egyesület felerősíti a Veszprémben élő hátrányos helyzetű fiatalok hangját és problémáikat eljuttatja a szélesebb nyilvánossághoz! – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírásán.

Minden jól működő közösség alapja, hogy rászoruló tagjaiért összefog, őket segíti, képviseli, értük áldozatot vállal – folytatta Takács Szabolcs. – Veszprém megye számos ilyen, erős közösséggel büszkélkedhet, s ennek az élénk és sokszor biztonsági hálót adó társadalmi szövetnek szerves része a Veszprém Megyei Kormányhivatal is. Hivatalunk fontos feladatának tekinti a társadalmi felelősségvállalást, s ez az elkötelezettség olyan akciókban, segítségnyújtásokban nyilvánul meg, amelyekkel célunk a támogatás, a segítségnyújtás, a megyében élők életének megkönnyítése. A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület tevékenységét a kormányhivatal régóta figyeli és támogatja, egyebek mellett az eseményeiken, rendezvényeiken, akcióikban való részvétel által.


A kormányhivatal a megállapodás szerint évente két alkalommal az egyesület tagjait a kormányablaknál, hogy megismertesse velük a hivatali ügyintézés menetét, évente egyszer kölcsönadja a kisbuszát az egyesületnek, ha rászoruló gyermekek szállítását kell megoldani, a hivatal népegészségügyi osztályának szakemberei szakmai előadás tartanak, illetve kiadványaikkal segítik a hátrányos helyzetű fiatalokat.

A megállapodásunk nyitott, a jövőben bármikor bővíthetjük – zárta le a kormánymegbízott.

Molnár Roland, az egyesület elnöke elmondta, hogy február 15-én 12 éves lesz az egyesület.

Eddig is sokat segítettünk a hátrányos helyzetű fiataloknak, de a jövőben még többet fogunk – jelentette ki határozottan. – Aktív tagjaink száma közel száz, önkénteseinké elérte az 1700-at. Tavaly 37 programot szerveztünk, 3760 diákot támogattunk, kétszer annyit, mint egy évvel korábban, és több mint hárommillió forintot osztottunk szét támogatásként.

Az elnök bejelentette, hogy ha az egyesület támogatottjai közül valakinek új dokumentumokra, vagy a régiek cseréjére volna szüksége, annak anyagi részét az egyesület átvállalja.


[fbcomments]