Közérzet · 2019.03.06.

VVHHFE – A tavalyi év volt a legsikeresebb

Fennállásának eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület – mondta az egyesület éves közgyűlésén Molnár Roland elnök.

Az egyesület legsikeresebb rendezvénye a novemberi jótékonysági gála volt, amelynek bevétele meghaladta az egymillió forintot és az októberi sütivásár, amelyen több mint 600 ezer forintot sikerült összegyűjteni a Kossuth utcai kitelepülésen. A jótékonysági bál az egyesület hagyományos rendezvénye, a süteményvásárt viszont tavaly először rendezték meg, és az óriási sikerre való tekintettel szeretnék hagyományossá tenni. Emellett az egyesület év közben több rendezvényt, akciót, gyűjtést szervezett, amelyeket idén is folytat, és amelyek bevételét a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére fordítja.


Tavaly több mint kétmillió forinttal támogatta a fiatalokat, minden eddiginél nagyobb összeggel.

20190305_151215

A közgyűlés döntött két új elnökségi tag és egy alelnök megválasztásáról, mivel az egyesület alelnöke rövid ideig tartó betegség után elhunyt, két tag tagsága pedig megszűnt. Az egyesület új alelnöke Gulkai László, a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakközépiskola igazgatója, a két új elnökségi tag pedig Molnárné Staub Ildikó, a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója és Szemes György, a Vitalitás Nyugdíjas Klub elnöke lett.

20190305_151046

A közgyűlés megszavazta az egyesület idei költségvetését, amelynek bevételi és kiadási oldala 6,1 millió forint. Ebből a hátrányos helyzetű fiatalokat 2,5 millió forinttal kívánja támogatni, amiből a minapi elnökségi ülésen már oda is ítéltek egymillió forintot. A tárgytámogatások tervezett összege idén közel kétmillió forint. Mivel a Jendrassik iskola alapítványa még két évig nem gyűjtheti az adó 1 százalékát, a iskola ennek az összegnek egy részét is az egyesület javára ajánlotta fel. Az egyesület idén is megtartja legsikeresebb rendezvényeit (Ki mit tud?, májusi főzőverseny, süteményvásár, jótékonysági bál stb.), és kampányt indít pártoló tagok, támogatók felkutatására.


[fbcomments]