EKF · 2023.06.07.

VONAT, AUTÓBUSZ – Kedvezményes jeggyel az EKF-re

A VEB2023 EKF egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért is kiemelten fontos, hogy a rendezvények is fenntarthatósági szempontok szerint működjenek. A MÁV a kiemelt EKF-programok idejére kedvezményes vasúti jegyet ad, amely a GYSEV területén is érvényes. A Volánbusz plusz járatokat közlekedtet szintén olcsóbb jegyekkel.

A 2023 forintba kerülő EKF-jegy oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról az alábbi kiemelt programokra:

 • Magyar Mozgókép Fesztivál – június 7–10.
 • VeszprémFest 2023 – július 12–16.
 • Rozé, Rizling és Jazz Napok – július 12–16.
 • Veszprémi Utcazene Fesztivál 2023 – július 19–22.
 • EKF Felező – június 14–18.
 • Auer Fesztivál – augusztus 1–6.
 • Kőfeszt – augusztus 3–6.
 • INOTA Fesztivál – augusztus 31. – szeptember 3.
 • BALKAN: MOST fesztivál – szeptember 7–9.
 • Balaton Wine and Gourmet – szeptember 21–24.
 • Jazz Fesztivál – november 16–19.

A kedvezményes jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges díjat meg kell hozzá váltani. A jegyeket mind online (MÁVapp, Elvira, jegykiadó automata), mind személyesen a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők. Az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

Az EKF-jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain, illetve a rendezvényeket követő napon érvényes. Ugyanúgy, ahogy normál esetben is, az elővételi szabályok érvényesek az EKF-jegy esetében is, azaz legkorábban 60 nappal az tervezett utazás előtt lehet a jegyeket megvásárolni. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes.

Veszprém-Balaton EKF24 napijegy

A közösségi közlekedés adta lehetőségeket akkor is érdemes kihasználni, ha csak egy napra látogatunk Európa kulturális fővárosába, vagy a térségben rendezett további kapcsolódó programokra. A Veszprém-Balaton EKF24 napijeggyel a Veszprém környéki vonatokon, Volánbuszokon és a helyi V-busz járatokon is lehet utazni. Egyetlen napijegy megváltásával a MÁV-START Budapest–Veszprém–Szombathely vonalán Várpalota–Veszprém–Ajka közötti, a Veszprém–Győr vonal Veszprém–Porva-Csesznek közötti, a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonal Balatonfőkajár felső–Tapolca közötti, a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk vonal Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti és a Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa vonal Balatonvilágos–Vörs közötti szakaszain közlekedő járatain lehet utazni. Az új Veszprém-Balaton EKF24 napijegy a kiválasztott időpontot követő, vagy a kiválasztott járat adott állomásról történő menetrend szerinti indulási idejét követő 24 óráig érvényes.

kedvezményes, VONAT, AUTÓBUSZ – Kedvezményes jeggyel az EKF-re

A kedvezményes árú, 1990 forintos napijegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes. A jegyhez valamennyi szolgáltató esetén meg kell váltani a felárat – autóbuszok esetében az emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatokon a távolsági kiegészítő jegyet, vasúti utazás esetén a kocsiosztály-különbözetet is –, amennyiben az utas olyan járatot vesz igénybe, amelyre a felárváltás kötelező. A Veszprém-Balaton EKF24 napijegy a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiból, valamint a MÁV applikációban is megvásárolható.

Éjszakai járatok

A rendezvénysorozat esti programjaihoz igazodva szombati és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokon éjszakai mentesítő gyorsvonat közlekedik a fővárosba. Az éjszakai vonatjárat a késő esti idősávban véget érő programok után, Veszprémből 23:41-kor indulva kínál hazajutási lehetőséget a fővárosba, Székesfehérvárra és a környező, vasúttal elérhető településekre: Hajmáskérre, Pétfürdőre, Ösküre és Várpalotára. A vonathoz a V-Busz késő esti helyi járata is csatlakozik.

A rendezvények után éjszakai buszjáratok is segítik a hazajutást Veszprémből a környező településekre.

A fentinél részletesebb tájékoztatót itt olvashat.

Illusztráció: shutterstock.com


1 Response

 1. 2023.06.07.

  […] Az EKF-jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain, illetve a rendezvényeket követő napon érvényes. Ugyanúgy, ahogy normál esetben is, az elővételi szabályok érvényesek az EKF-jegy esetében is, azaz legkorábban 60 nappal az tervezett utazás előtt lehet a jegyeket megvásárolni. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes. (Forrás: Veszpremkukac.hu) […]

[fbcomments]