Életmód / Egyéb · 2022.01.19.

Völner-ügy: Zsebrevágott végrehajtás

„A Völner-ügy pontos látlelet arról, ahogyan a Fidesz az országot működteti.” Márky-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint, aki benne van a NER-ben, annak mindent szabad.

„Az elmúlt 12 év az erkölcsök rombolásáról is szólt. Arról, hogy vezető fideszes ismerősének, barátjának lenni a legfontosabb »tudás«, ami Magyarországon elképzelhető. Üti a tehetséget, a szorgalmat és leginkább a tisztességet. Aki ma Magyarországon nyakig van a NER-ben, annak még az egyetemi vizsgákon sem kell megjelennie, mert fentről intézik, hogy átmenjen” – számol be a 444.hu arról, mit írt a Völner-ügy kapcsán Facebookon Márki-Zay Péter.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint „ez a történet kicsiben mutatja azt, ahogy a Fidesz az egész országot működteti”, miszerint „a kiváltságosoknak mindent szabad, a szabályok csak a többiekre vonatkoznak, akik a félelmetes áremelkedések és a megélhetési válság javát is cipelik”.


A 444.hu cikksorozatot indított a „Schadl-Völner-ügy” nyomozati irata alapján. Mint ismeretes, hivatali vesztegetéssel vádolják Völner Pál lemondott államtitkárt, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét. Az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy Schadl György, a Bírósági Végrehajtói Kar elnöke útmutatásai alapján intézte a végrehajtói pályázatokat, amiért összesen 83 millió forint kenőpénzt kapott. A 444.hu cikksorozatából kiderülnek azonban olyan „apró részletek is”, mint hogy Schadl mellesleg egyetemi vizsgákat is intézett többek között Rogán kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak. Több egyetemen vizsgálat indult az ügyben. A Pécsi Tudományegyetemen a cikk megjelenése után felfüggesztették a vizsgáztatási jogát egy tanársegédnek. A Pázmányon is belső vizsgálat indult.

Az rtl.hu értesülései szerint a Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke nem kevesebb mint 19 ingatlant vett potom pénzért az elmúlt években. Lakáshoz jutott többek között például „a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben is, de volt üdülője Siófokon is, néhány méterre a Balaton partjától. Az ingatlanok egy része ráadásul önkormányzatoktól került hozzá. Két lakást rövid időn belül eladott, a még mindig a nevén lévőket pedig többnyire zár alá vették”. „A földhivatali lapok szerint Schadl György öt év leforgása alatt építette fel ingatlanbirodalma nagy részét: nyolc erzsébetvárosi, egy belvárosi, egy XIII. kerületi, egy II. kerületi, egy érdi, egy ceglédi, két XII. kerületi, egy siófoki, egy gödöllői, egy szentendrei, valamint egy budai Várban található ingatlant vásárolt meg. Több lakást feleségével Schadl-Baranyai Helgával közösen szerzett meg” – részletezi az rtl.hu. Még elolvasni is sok. De azért ezt a hírt nem lehet annyiban hagyni, hogy ki bélyeget gyűjt, ki meg ingatlant. Mert próbálna csak akár egyet is megszerezni a felsorolt ingatlanok közül a magyar átlagember. Nehezen menne neki. Mert ilyen teljesítményhez zsebre kell vágni a végrehajtást. És akkor lehet.

A Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György. Fotó: Népszava


3 hozzászólás

  1. Gombás Gabriella szerint:

    Schadl mellesleg egyetemi vizsgákat is intézett többek között Rogán kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak.

  2. Gombás Gabriella szerint:

    Schadl, Völner és a kilakoltatási maffiájuk úgy válogatott az állami vagyonból, mint más a cukrászdában.

  3. tjk szerint:

    De róluk a királyi rádió és Tv egyetlen szót sem mond. Pedig kötelező híradási feladatuk van.

[fbcomments]