Kultúra / Egyéb · 2016.07.21.

VÖLGY – Összművészeti találkozó három faluban

Minden hűséges völgylátogatónak többfelé kellene szakadnia, hogy eljusson a július 22-én, pénteken kezdődő Művészetek Völgye minden programjára. Mi most egyet emelünk ki közülük.

Első alkalommal hirdetett művészeti pályázatot a kapolcsi A.P.Artist’s Galéria tulajdonosa, Püspök Anita festőművész. A pályázatra beérkezett alkotások legjobbjaiból összeállított kiállítást Hajdu Franciska, a veszprémi Gombrich Mester Tanodája vezetője nyitja meg szombaton 18 órakor a Kossuth utca 82. alatt működő galériában.


– A pályázat címe Bennünk csendül volt – tudtuk meg Püspök Anitától. – A beérkezett művek között van képzőművészeti alkotás, táncfilm és installáció is. A megnyitó napján este fényfestést tervezünk saját képeimből. A galéria eddig is működött: hat éve költöztünk Kapolcsra Budapestről, de kizárólag az én festményeimmel. Szeretném a helyet összművészeti, kulturális központtá fejleszteni, és így kínálni lehetőséget más, hasonló szemléletű művészek számára is.

A Művészetek Völgye részletes programja összesen 29 oldalon itt olvasható. A 26. összművészeti fesztivál július 31-éig tart Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.


[fbcomments]