Közérzet / Tech · 2016.03.20.

Visszaéltek a Szerencsejáték Zrt. nevével

Alig pár óra leforgása alatt hatalmas botrányt kavart vasárnap egy Facebook-profil, amely hihetetlen nyereményekkel kecsegtette az ott közzétett bejegyzések megosztóit. Volt olyan „nyeremény”, amely alig három óra alatt több mint 20 ezres megosztást ért el, természetesen nyertes egy esetben sem volt, a cél csupán az úgynevezett kattintásvadászat volt. Ezeknek az oldalaknak az üzemeltetői az emberi hiszékenységet, nyereményvágyat használják ki.

Három óra alatt húszezer megosztás

Három óra alatt húszezer megosztás

Mint megtudtuk, korábban is megtörtént, hogy megjelent a Szerencsejáték Zrt. nevével visszaélő profil, ahol különböző híradás-technikai eszközöket, bútorokat „sorsoltak ki”, de mivel hamar kiderült, hogy ez egy kamuoldal, és nyertes egyetlen esetben sem volt, a sorozatos bejelentések után a közösségi média üzemeltetője eltávolította.


A Facebook vezetői akkor elmondták, hogy újítást vezetnek be, amellyel a kattintásvadász site-okat igyekeznek ellehetetleníteni. Ennek ellenére vasárnap délelőtt újra megjelent a Szerencsejáték Zrt. nevével visszaélő oldal, és óránként feltöltött „nyereményekkel” bombázta a közösséget. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyetlen nap alatt 13 ezer kedvelőt és rajtuk keresztül több 10 ezer megosztót szereztek.

Miközben megindult a kamuoldal leállítása, a Szerencsejáték Zrt. közleményt tett közzé hivatalos Facebook-oldalán.

A Szerencsejáték Zrt. igazi oldala

A Szerencsejáték Zrt. igazi oldala


[fbcomments]