Kultúra · 2015.07.16.

Világsztárok a várban és a városban

Roger Hodgson koncertjével kezdődött meg szerdán este a VeszprémFest rendezvénysorozata. Az idei első fellépő – aki az egykori Supertramp együttes dalszerzője és énekese volt – koncertjére ezrek voltak kíváncsiak a várbeli Szentháromság téren a kellemes nyári estén.

Július 16-án a Kool & the Gang, 17-én Dee Dee Bridgewater, Irvin Mayfield és a New Orleans Jazz Orchestra, 18-án pedig Emeli Sandé lép fel a nagyszínpadon.

A Festgardenen a História Kertben július 16-án a Mike Stern & Didier Lockwood Band, 17-én Jack de Johnette –  Made in Chicago, 18-án Carmen Souza & Theo Pas’cal koncertjét hallgathatja a közönség.

A FestPresszó a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben található Expresszó Klubban lelt otthonra, ahol késő este, a nagyszínpadi koncerteket követően a könnyedebb, vidám, táncolható műfajoké a szerep. Itt július 17-én a Movits, 18-án a Moonlight Breakfest lép fel.

A fesztivál részeként a Dubniczay-palotában július 18-án Zalán Tibor író, költő, képzőművész megnyitójával és feLugossy László képzőművész, performer új filmjének vetítésével nyílik meg az Ex Vajda Lajos Stúdió kiállítása ef Zámbó Isván, feLugossy László és Wahorn András műveiből. A megnyitót követően a palota udvarában – az Albert Einstein Bizottság egykori tagjainak közreműködésével – az efZámbó Happy Dead Band Akusztik és a Wahorn Airport ad koncertet.

(Kapcsolódó írásunkat a fesztiválról itt olvashatja.)


[fbcomments]