Hasznos / Egyéb · 2023.03.13.

Világos bőrrel is szolizhatunk, csak erre figyeljünk…

Azt mondják, a barna bőr „divatosabb”, ráadásul rengeteg pozitív tulajdonságot társíthatunk hozzá. Elvileg ha barnábbak vagyunk, nem annyira észrevehetők a bőrhibák, plusz még az önbizalmat szintén növelheti egy-egy hangsúlyos árnyalat. Barna bőrrel még valahogy a ruhák is jobban mutatnak. De mi a helyzet azokkal, akik a fehér bőrűek táborát erősítik? Ők is szolizhatnak, de előfordulhat, hogy nekik sokkal nagyobb odafigyeléssel kell megközelíteniük a témát. Lássuk, hogyan!

Hogyan készíthetjük fel a bőrünket a szolizás előtt?

A fehér bőr sok törődést igényel, és tulajdonképpen az a legfontosabb, hogy jól építsük fel a barnulás folyamatát. Egyrészt elengedhetetlen, hogy megfelelő krémeket használjunk. A Hollandimpex KFT szoláriumkozmetikum kínálatában sokféle termék található, amelyek között mindenki megtalálja a bőrtípusához illő darabokat. De mit tehetünk még a szoláriumozás előtt?

Fokozatosan próbáljunk haladni, nem szabad rögtön a mély vízbe ugrani! Először csak 6-8 percekkel kezdjünk, s csak akkor emeljük a dózist, ha a bőrünk már megszokta az UV-sugarakat. A legfontosabb pedig: ha tanácstalanok vagyunk, kérjük ki a személyzet véleményét is azzal kapcsolatban, hogy nekünk mi a jó. Ily módon valóban hatékonnyá és komfortossá tehetjük a barnulást. 


Használjunk minőségi krémeket!

Mi a különbség a krémmel való és a krém nélküli szoláriumozás között? A különféle kozmetikumok védik a bőrt és elősegítik a tartósabb barnulást. Ezek a folyamatos bőrápolás legfőbb eszközei, s a hidratálásban szintén nagy szerepet játszanak. 

Ha már egyszer rászánjuk magunkat a komolyabb megjelenésre, a barnulásra, akkor nem érdemes pont a kiegészítőket mellőzni. Még hatástöbbszöröző kozmetikumoknak is beillenek, igenis szükségünk van rájuk! Bizonyos darabokkal ugyanis akár 30-40%-kal is növelhető a barnulás mértéke. 

Azt viszont ne felejtsük el, hogy a bőrtípus számos tényezőt befolyásolhat, s ezt mindig szem előtt kell tartanunk!

További tudnivalók

Az anyajegyek tényleg érzékenyek, s valójában bármilyen típusú is a bőrünk, ez minden esetben így lesz. Habár azt mondják, hogy akik világosabb bőrrel vannak megáldva, azoknak sokkal több anyajegye van. Ezek megóvásában a fényvédő krémek segíthetnek, de a nagyobb anyajegyeket le is ragaszthatjuk. 

A lényeg tehát, hogy mértékeletesek legyünk, kérjünk tanácsot és a kozmetikumokat is hasznosítsuk. A Soleo, Tan Desire, Any Tan, Brown Sugar, Inky, és a Sunsolar márkák kínálatában például speciális krémek is képviseltetik magukat, így teljesen mindegy, neked milyen a bőrtípusod, bátran kísérletezhetsz a produktumokkal.

Remélem, hogy megkönnyítettem minden világos bőrű társam életét ezzel a kis bejegyzéssel, és a jövőben boldogan mondanak igent a szolira. Ha törődünk a bőrünkkel, biztosan meglesz az eredménye. 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]