Sárga / Közérzet / Életmód · 2016.02.19.

VILÁGNAP – Ingyenes idegenvezetés

Az idegenvezetők világnapja alkalmából a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. február 28-án, vasárnap ingyenes idegenvezetést szervez helyi, profi idegenvezetők közreműködésével. 

1985 óta számos országban emlékeznek meg az idegenvezetők világnapjáról oly módon, hogy február utolsó vasárnapján az idegenvezetők bemutatják városukat az érdeklődőknek. A veszprémi idegenvezetők idén hetedik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez. 


A látnivalókat hagyományosan is bemutatják, majd a vendégek egy fiatal és egy szenior szakember segítségével bepillantást nyerhetnek az idegenvezető szakma kulisszatitkaiba. Megtudhatják, mire figyel az idegenvezető a munkája közben, milyenek voltak a turistacsoportok igényei régen és milyenek most, milyen emlékezetes történetek kötődnek az adott helyszínekhez, mit mondtak el az adott épületről 25 éve és mit napjainkban. 

A város nevezetességeit bemutató túra fél 11-kor indul az Óváros térről. Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában (Óváros tér 2.), a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen lehet.

 


[fbcomments]