Egyéb · 2022.01.30.

VIHAROS SZÉL – Veszprémben személyi sérülés is történt

Ahogyan az országos és a helyi meteorológusok előre megjósolták, délelőtt tíz óra körül városunkba is betört a viharos szél. Budapesten, de a nem túl távoli Siófokon is 126-127 kilométer/órás széllökéseket mértek.

Veszprémben szerencsére nem tombol az orkán erejével, de bizonyos testsúly alatt érdemes fél téglákkal a kabátzsebben közlekedni. A város közösségi oldalain sorra jelennek meg a fotók és a személyes beszámolók kidőlt fákról, megbontott cseréptetőkről és a közlekedést nehezítő porviharról Szabadságpuszta környékén.

Olvasónk felvételén is jól látszik, hogy a viharos szél mintha sivatagi homokviharral terítette volna be az utat a Füredi úti csomópont építkezésén túl. A másik felvétel a Magyar Államkincstár tetejét mutatja, ahol két napelemsort hajlított meg a természet ereje. Remélhetőleg nem fognak leszakadni.


viharos szél, VIHAROS SZÉL – Veszprémben személyi sérülés is történt

A katasztrófavédelemhez folyamatosan érkeznek a bejelentések, ők pedig igyekeznek minden helyszínre a lehető leghamarabb eljutni. Sajnos a viharos szél okozta károk elhárítása eltarthat egy darabig.

Úgy tudjuk, hogy személyi sérüléssel járó baleset is történt. Épp a mentőállomás előtti buszmegállóban fa dőlt rá egy 15 éves fiúra, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Ha igaz, a szél estére mérséklődik, addig is mindenki vigyázzon magára és az értékeire!

Fotók: olvasónktól


[fbcomments]